TV MSNBC prenosi

Stigli uzorci, napada hemijskim oružjem je bilo

Američki zvaničnici dobili uzorke krvi i urina žrtava hemijskog napada u Siriji, koji su pokazali napada hemijskim oružjem u Dumi bilo, prenosi TV MSNBC.
Objavljeno: 13. 04. 2018 - 08:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako prenosi ta američka tv mreža, testovi su pokazali da su uzorci pozitivni na hemikalije, prije svega na hlorin, a neki i na nervni agens.

S druge strane, sirijski ambasador u UN Bašar Džafari rekao je novinarima da dva istražiteljska tima Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) treba tek da stignu u Siriju radi istrage o navodnom pogubnom napadu u Dumi.

"Te dvije grupe će odvojeno stići u Siriju...Spremni smo da ih ispratimo do lokacije na koju žele da odu, kad god žele", rekao je Džafari, prenio je Rojters.

OPCW, međutim, nije potvrdila planove za putovanje svojih istražitelja.

Sirija je, u međuvremenu, saopštila da će Zapad smatrati odgovornim za bilo kakvo odlaganje dolaska misije OPCW radi istrage o navodnom hemijskom napadu u toj zemlji. Neimenovani izvor iz sirijskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je državnoj televiziji da Zapad pokušava da opstruiše zadatak misije OPCW i da se "umiješa u njen rad".

Duma je posljednji grad u oblasti Istočna Guta koji je pod kontrolom pobunjenika i na njega je u petak sirijska vojska pokrenula žestok napad, pri čemu je navodno poginulo na desetine ljudi.

Sirijska pobunjenička grupa "Džaiš al Islam" optužila je u subotu vladine snage da su bacile bure-bombu sa otrovnim hemikalijama na civile u Dumi, te da je tom prilikom povrijeđeno više od 500 osoba.

SAD, Velika Britanija i Francuska optužuju sirijske snage da stoje iza navodnog napada hemijskim oružjem u Dumi i prijete raketnim napadom.

Dokaza da se napad hemijskim oružjem dogodio do sada nema, a Rusija, koja je na strani sirijskog režima, je upozorila SAD da će Moskva napad na Siriju smatrati ratnim zločinom, navodeći da bi on mogao da izazove direktan vojni sukob.

Foto: Fadi Abdullah

Komentari: 7

reziser u sandale

13. 04. 2018 - 10:01

SKANDALOZAN SNIMAK IZ SIRIJE: Teroristi uče decu da glume da su otrovana gasom! https://www.youtube.com/watch?v=Yki18YPv0rE
DECENIJA 1

13. 04. 2018 - 13:33

Pogledajte početak snimka ,MOMAK U LIJEVOM UGLU KAMERE ČEKA ZNAK DA PRISTUPI UPUSTVIMA ,,REŽIJE,, ONDA DRUGA SCENA ,DJEČAK KOJEG PRSKAJU VODOM STOJI ČVRSTO NA NOGAMA BEZ BILO KAKVE REAKCIJE NA NESVJESNO STANJE ILI SIMPTOM TRIVANJA,, TREĆE U SNIMKU NE POSTOJJ NI JEDAN MAJKA DJETETA ,A SAMI VIDITE DA SU DJECA 3, 4, DO 7 GOD, ZNAČI POTPUNO NE PROFESIONALNO ODRAĐENO.
losi glumci

13. 04. 2018 - 16:43

Gledao sam snimak , cini mi se u Alepu, kad kao snimaju toboze poginule . Polijegase statisti na pod , prekrise ih carsavima ali sve mrdaju nogama . Sjecam se druga Tita garde stoje kao kipovi i ne trepcu po pola sata .
@

13. 04. 2018 - 10:06

koje su ovo igre i igrice i namjestanje dokaza a mozda i nije namjestanje uglavnom nikome se ne moze vjerovati a kuku zemlji preko koje se izmiruju racuni velikih.Jedino sto je sigurno je to da pati narod
fake news

13. 04. 2018 - 17:29

Evo su Ruskije nasli direktne ucesnike snimka . Pricaju da je prije toga pogodjena i zapaljena neka zgrada i da je zaista doslo do gusenja nekoliko stanara ali od ne od hemijskih otrova nego od dima . Zato ih zalijevaju vodom .
otrovi

13. 04. 2018 - 10:26

Kad sam sluzio JNA pa one vjeze ABHO nabiju nam one zastitne maske i odijela nemas vazduha oces da umres . Vidi ove teroriste lezerni sa crijevom za vodu kupaju ovu djecicu da ih prehlade .
pa de vam je bre pamet

13. 04. 2018 - 10:37

I sad na osnovu ovog namontiranog snimka treba da pocne pokolj u svijetu u kome ce u prvom udaru poginuti preko milijardu ljudi ?
Novi komentar