Šef diplomatije sa zvaničnicima Evropskog parlamenta

Darmanović sa delegacijom EP za posmatranje izbora

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Evropskog parlamenta za posmatranje izbora, koja boravi u Podgorici.
Objavljeno: 13. 04. 2018 - 15:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se, i pored izazova sa kojima se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna kako za kredibilitet Unije, tako i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

 

Ministar Darmanović je zahvalio  članovima Evropskog parlamenta na interesovanju za izborni proces u Crnoj Gori, istakavši uvjerenje da će i predstojeći predsjednički izbori još jednom potvrditi zrelost i demokratski kapacitet crnogorskih institucija kao i čvrstu opredijeljenost ka dostizanju evropskih standarda.

 

Tokom sastanka, ocijenjeno je da će se na predstojećem Samitu u Bugarskoj u maju pored razmatranja aktuelnih  tema na Zapadnom Balkanu, još jednom potvrditi evropska perspektiva regiona.

 

Pored članova Evropskog parlamenta, sastanku su prisustvovali i šefica Političke sekcije u Delegaciji EU Plamena Halačeva i Barbara Rotovnik, savjetnik za pitanja vladavine prava u Delegaciji EU u Crnoj Gori.

Komentari: 0

Novi komentar