Uprava policije

Intenzivno radimo na pronalasku uzroka požara na službenom vozilu u Tivtu

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka požara koji je nastao na putničkom motornom vozilu koje je na zaduženju i korišćenju kancelarije Zaštitnika imovinsko – pravnih interesa Crne Gore. Izuzeti tragovi i dokazi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja - saopšteno je večeras iz Uprave policije.
Objavljeno: 13. 04. 2018 - 22:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Naime, OB Tivat je, 13.04.2018. godine oko 01.20 časova, prijavljeno da je došlo do požara na pmv marke „VW Golf VI“ podgoričkih registarskih oznaka u naselju Dumidran. O događaju je odmah obaviještena nadležna Služba zaštite i spašavanja, koja je lokalizovala požar, a na lice mjesta izašli su policijski službenici OB Tivat, radi obezbjeđenja lica mjesta i vršenja uviđaja. Na licu mjesta je konstatovano da je došlo do požara na putničkom motornom vozilu koje je na zaduženju i korišćenju kancelarije Zaštitnika imovinsko – pravnih interesa Crne Gore. Požar je nastao na prednjoj desnoj strani ispod haube vozila, nakon čega je zahvatio i unutrašnjost vozila'', navodi se u saopštenju UP.

Kako dodaju, na licu mjesta izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja i utvrđivanja uzroka nastanka požara. 

''O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio preduzimanje potrebnih službenih radnji kao i izlazak nadležnog vještaka na lice mjesta. Izvršenim provjerama je utvrđeno da je vozilo prethodnog dana parkirao na mjestu gdje je nastao požar, vozač zaposlen u kancelarije Zaštitnika imovinsko – pravnih interesa Crne Gore. Vozilo se koristi za službene potrebe kancelarije Zaštitnika iz Kotora, za više službenika.  Na osnovu pribavljenih obavještenja od lica koja koriste vozilo i na osnovu izjave vozača koji već više godina upravlja sa navedenim vozilom, utvrđeno je da su ranije prijavljeni određeni kvarovi u funkcionisanju vozila, što može ukazivati i da je došlo do samozapaljenja vozila. Sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji će biti upućeni u Forenzički centar radi vješračenja'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar