Podgorica

Šestoro pretuklo i opljačkalo djevojčicu

Maloljetnu učenicu podgoričke Srednje trgovinske škole „Sergije Stanić“ K.V. prekjuče je napalo šest osoba, koje su je pretukle i opljačkale, piše Dan.
Objavljeno: 14. 04. 2018 - 09:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Djevojčica je napadnuta na putu do škole, u centru Podgorice, usred dana. Brojni prolaznici nijesu omeli napadače u njihovom naumu. Slučaj je prijavljen policiji, a otac djevojčice D.J. za „Dan“ je potvrdio da se dogodio incident i da je njegova kćerka zadobila lakše tjelesne povrede.

Djevojčica je u policiji ispričala da se incident dogodio oko 12.45. Naime, odmah po izlasku iz autobusa kod Pejtona, djevojčica se sa drugaricom uputila ka školi. Tada su joj prišla petorica mladića i jedna djevojka, koji su počeli da joj otimaju torbu.

Dok su je dvoje sa prednje strane držali za ruke, dvojica napadača su vukli njenu torbu, pokušavajući da je ukradu. Kako se djevojčica otimala, oni su počeli da je udaraju. Šestoro razbojnika savladalo je maloljetnicu, kojoj su ukrali mobilni telefon i druge predmete iz torbe, među kojima se nalazila i mjesečna karta za gradski prevoz.

Njena drugarica pokušavala je da joj pomogne, ali bezuspješno. Pošto su napadači pobjegli, djevojčice su našle mjesečnu koju su bacili u blizini mjesta dešavanja.

Opisujući napadače, K.V. je policajcima kazala da su u pitanju Romi, opisujući detaljno neke od njih.

Otac napadnute djevojčice apelovao je na nadležne da preduzmu mjere kako bi makar djeca bila zaštićena od ovakvih slučajeva. Istakao je da je njegova kćerka ovaj napad doživjela usred dana u centru grada, a da niko od nadležnih nije mogao da joj pomogne.

Naime, D.V. je kazao da mu je policajac nakon saslušanja njegove kćerke rekao da su u ovim slučajevima maltene nemoćni jer su počinioci pljački uglavnom štićenici doma koji su većinom maloljetni, koji nijesu naši državljani i koji odmah nakon privođenja budu pušteni na slobodu. D.V. je istakao da je takva situacija zabrinjavajuća, s obzirom da pljačkaši ne prezaju više ni od napada na djecu zarad malog plijena.

Ovo je u poslednje nedjelju dana drugi slučaj u Podgorici u kojem je više napadača Roma presrelo žrtvu kako bi joj oteli novac. Naime, prošle nedjelje je Podgoričanka Antonija Vujisić, zapsolena u udruženju PG taksi, napadnuta na radnom zadatku, odnosno po završetku vožnje u naselju Konik.

Nju su tada napala četvorica mladića kako bi joj ukrali mobilni telefon i novac. Pošto se branila, oni su počeli da je udaraju po glavi i tijelu. Vujisićeva je nakon nekoliko dana prolazeći kroz cenU Budvi pretučen učenik

Prije tri dana u Budvi je došlo do tuče maloljetnika. Krivična prijava podnesena je protiv šesnaestogodišnjih D.B., I.A. i N.V. zbog nasilničkog ponašanja. Oni su u fiskulturnoj sali budvanske OŠ „Druga osnovna škola» prebili tri godine mlađeg V.V. Iavodno, oni su V.V. držali za ruke i noge i udarali ga pesnicama.

Komentari: 15

Imacemo problema,

14. 04. 2018 - 09:56

-ako puste ove ROME da rade ovo bit ce kao sa organizovanim kriminalom koji se razmahao imacemo jos i ovaj -prepoznatljiv ovako kako ste opisali ,pa bilo na KONIK na onaj TAKSI skoro ,KRADJE BICIKALA otimanja cesto-ROMI rade haos po centru ulaze u radnje-timaju znaju to nadlezni ali zbog politike i nacionalne tolerancije cute- ,oprasta im se gledaju se kroz prste zbog GLASOVA.Voze NEREGISTROVANA AUTA-oprasta im se itd,,,,,,,,
.......

14. 04. 2018 - 10:36

U po bijela dana u centru grada ! Trebalo bi kao u Americi gradjanske patrole bijelacab da se samoorganizuju Postaju sve drskiji prvo taksista pa sad ovo ..
12356

14. 04. 2018 - 10:37

Ne dirajte multi sklad,to si glasaci. Svaki barjak ima
Bobi

14. 04. 2018 - 10:45

Ovo je postalo zabrinjavajuće. Svakodnevno kradu u Gintšu a sada su počeli i djecu tući i pljačkati. Krajnje je vreme da policija preduzme mjere kako bi se spriječilo nešto gore što može iz ovoga proizaći
99

14. 04. 2018 - 10:59

Koja mrcena policija? Ovi garavi su sigurni glasaci
R

14. 04. 2018 - 12:57

99 Nije policija mrčena već sistem u kojem živimo. Policija bi ovo dovela u red za 24 časa samo da im se dozvoli. I ovo i sav kriminal u Crnoj Gori.
Dante

14. 04. 2018 - 10:51

Vratiti odakle su dosli za rad postenih Roma koji odavno zive i rade u gradu.Ovo vodi u haos.Pocinje turisticka sezona i makroi ce dovuci djecu sa svih strana za rad prosjacenja i ostalih krimi radnji.To se desava stalno a nista se ne radi po tom pitanju.Taj lanac treba prekinuti.
Hhw

14. 04. 2018 - 11:14

Nikad ih vratiti ne mozemo. Potpisani su svi dokumenti sa EU da ostanu ovdje zauvijek i budu zasticeni kao bijeli medjedi. Shvatate li da smo se zakopali do grla sa prihvatanjem svih (neobaveznih) uslova vezanih za Rome sa Kosova? Neko bi trebao da odgovara za to ali ovo je besudna zemlja. Sto je, tu je, trpjeti moramo. Ostaje nam samo licni odnos prema njima. Bez nasilja,ako moze,ali ne na svoju stetu. Ne dajte im ni centa kad prose,smece bacajte u podzemne kontejnere... jednostavno ignorisite Rome,a ako na djecu ili imovinu krenu, letvom po glavi... jedino tako
Hhw

14. 04. 2018 - 11:14

Nikad ih vratiti ne mozemo. Potpisani su svi dokumenti sa EU da ostanu ovdje zauvijek i budu zasticeni kao bijeli medjedi. Shvatate li da smo se zakopali do grla sa prihvatanjem svih (neobaveznih) uslova vezanih za Rome sa Kosova? Neko bi trebao da odgovara za to ali ovo je besudna zemlja. Sto je, tu je, trpjeti moramo. Ostaje nam samo licni odnos prema njima. Bez nasilja,ako moze,ali ne na svoju stetu. Ne dajte im ni centa kad prose,smece bacajte u podzemne kontejnere... jednostavno ignorisite Rome,a ako na djecu ili imovinu krenu, letvom po glavi... jedino tako
demokracki

14. 04. 2018 - 11:31

Uciniti im zivot nepodnosljivim i morace sami odakle su dosli .
Hhw

14. 04. 2018 - 11:52

Kako druze? Robijao bi kao anticki robovi mrko da ih pogledas. Em su sigurni glasaci,em su "manjina",em su tamnoputi. U danasnjem svijetu takvima je sve dozvoljeno. Da pokusas bilo sto odmah bi bio proglasen "fasistom" ili "rasistom",a to je najveci grijeh u postmodernizmu u kojem zivimo. Mozes ubijati,silovati,krasti...ali o "ugrozenim manjinama" se ne smije ni pricati. Sacekaj da nam emigrante nasele,tek tada ce veselja biti. Sto cemo sve morati da trpimo zbog "kulturoloških razlika", ne daj nam ga boze...
Tužno

14. 04. 2018 - 11:00

Da su ti isti Romi napali njihovu ćerku znali bi odgovoriti adekvatno, a za nas ,obične gradjane nemaju odgovor.
Romi su opasni,

14. 04. 2018 - 11:57

-idu COPORATIVNO na zrtvu,kazu radnice po butika da im udju po cetvoro da otimaju kradu kasu otvore i otmu?da idu u PRVU BANKU i tako otnu sa saltera -vidjeli bi oni svoga Mila?
put Kosova

14. 04. 2018 - 12:14

Posto sa Tacijem i Hajredinajem imate bratske odnose ,doslo je vrijeme da se ove Askalije.Egipcani, i ostale nacije vrate tamo odakle su dosli.
Vasojević-Crnogorac

14. 04. 2018 - 16:34

Dokle više???? Sramota za Crnu Goru, još veća sramota za pravni sistemCrne Gore! Svi " maloljetnici" i odrasli kriminalci, pa to bilo Adžovići, Selimovići, ili Djukanovići, Kneževići ili Mandići, ako izvrše kriminalna djela treba da budu osudjeni na dugogodišnje kazne!! Za nas je spas američki sistem! Maloljetni kriminalci dobijaju za pljačku kazne od najmanje 15-30 godina zatvora, a punoljetni: Djukanovići, Kneževići, Mandići,..itd....najmanje po 150 godina!
Novi komentar