HITNA REAKCIJA

Putin : Udar na Siriju kršenje međunarodnog prava

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da vazdušni udar na Siriju koji su noćas izvele SAD, Velika Britanija i Francuska predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava.Objavljeno: 14. 04. 2018 - 10:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ruski predsjednik se oglasio nakon sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Putin je rekao da vazdušni udar na Siriju koji su noćas izvele SAD, Velika Britanija i Francuska predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava.

„Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom“, istakao je ruski predsednik.

Putin je rekao da je napad na Siriju izveden bez da su ruski vojni eksperti ili lokalni eksperti potvrdili činjenicu da je zaista došlo do korišćenja hemijskog oružja u Dumi.

"Krenuli su u napad prije nego što je istraga i gotova", rekao je Putin.

On je rekao da eskalacija sirijske krize ima nevjerovatan uticaj u međunarodnim odnosima.

"Ipak, istorija će pokazati istinu, kao što je već pokazala da je Vašington odgovoran za masakre u Jugoslaviji", rekao je Putin, prenosi RT.

"Ovim potezom Vašington podstiče novi talas migranata i tražilaca azila iz Sirije i čitavog regiona", rekao je Putin i naglasio da Vašington svojim akcijama podstiče terorizam i donosi stradanja građanima Sirije.

On je dodao i da će Rusija sazvati hitnu sjednicu Savjeta bezbednosti UN kako bi se razmotrilo agresivno ponašanje SAD i njihovih saveznika u Siriji.

„Grupa zapadnih zemalja je na najciničniji način zanemarila činjenicu da su stručnjaci Međunarodne organizacije za hemijsko oružje i pokrenula vojnu operaciju prije zvaničnih rezultata istrage“, zaključio je Putin.

 

Komentari: 9

medjunarodno pravo jacega

14. 04. 2018 - 11:04

UNO mu dodje kao nekad predsjednistvo SFRJ . Izadje Stipe za govornicu i najavi kraj a Crnci cute jer znaju ako stisnu zeleno dugme da ce im uvesti sankcije ili bombardovati .
Objektivni

14. 04. 2018 - 11:38

A udar na Ukrajinu ???
I ja

14. 04. 2018 - 11:44

Putni bi mogao poslati po neku staru raketu tek toliko da rastereti skladista i to bi sigurno zaustavilo dalje aktivnosti
@

14. 04. 2018 - 12:35

PUTIN BI IM MOGAO JE.AT MAJKU NEGO NECE JER JE PLEMENIT I DOBAR.OPREDIJELIO SE NA OPCIJU KLETVE UMJESTO RAKETA KOJE TRI PUTA OBLETE ZEMLJU.I JA SE PRIDRUZUJEM RUSKIM NAPORIMA SKROMNIM DOPRINOSOM I KLETVOM TRAMU, KOSA TI OTPALA
@

14. 04. 2018 - 12:14

HA HA HA HA PUTIN JE NAJIOSTRIJE OSUDIO NAPADE HA HA HA.KAZU DA SU UZLECELI SUHOJI I PILOTI IMAJU ZADATAK DA KUNU TOMOHAVKE U STILI "AJDE NE STIZALI GA,DABOGDA NE EKSPLODIRALI ITD"
R

14. 04. 2018 - 12:30

Kome su to Rusi pomogli a da nijesu morali. Oni nikad nebi ušli u rat sa Hitlerom da ih nije napao. Koga god su podržavali i ko je god sa njima bio u partnerstvu samo je trpio štetu i gubitke. Da je Milošević bio sa Amerma i NATO paktm nebi izgubio Kosovo i nebi bili bombardovani. Izgleda da se Srbi ni danas nijesu opametili, nema Sloba ali im je kurs isti.
Djordje

14. 04. 2018 - 13:15

Zato ima Mila moraliste i covjeka velikijeh vrijednosti. I to zapadnijeh.
Guest_69855

14. 04. 2018 - 12:33

NEBRINI PUTINE MILACA JE UZ TEBE
Medjunarodno pravo po Putinu

14. 04. 2018 - 16:19

A sta je bio pokusaj Pucha u Crnoj Gori? A okupaciija Ukrajine, Gruzije i Moldavije? A mijesanje u izbore u Americi? A mijesanje u izbore sirom Evrope? A atentati na politicke protivnike? .....
Novi komentar