Potpisivanjem finalnog sertifikata

Ozvaničena primopredaja helikoptera Bell 412 EP

Potpisivanjem posebnog sertifikata (Certifikat of final acceptance), kao finalnog dokumenta, danas je i ozvaničena primopredaja helikoptera Bell 412EP koji je juče stigao u Crnu Goru za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.
Objavljeno: 14. 04. 2018 - 15:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sertifikat je u ime Ministarstva odbrane potpisala generalna direktorka Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj, a u ime Kanadske privredne korporacije (Canadian commercial corporation) Patriša Denjol (Patricia Daigneault).

Ovom činu prethodilo je testiranje vazduhoplova od strane komisije sastavljene od predstavnika Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore i kompanije Bell, kao i finalizacija neophodnih administrativnih procedura.

Podsjetimo da su četiri pilota VVCG već uspješno završila obuku za upravljanje ovim tipom helikoptera, kao i jačim, 412 EPI, od kojih dva tek treba da stignu u drugoj polovini ove godine, a da su dva inžinjera i četiri tehničara prošla neophodnu obuku za održavanje. Oni će činiti ekspertski tim koji će odmah početi da radi na uvođenju helikoptera u operativnu upotrebu.  

Komentari: 0

Novi komentar