Prema analizama švajcarske laboratorije

Lavrov o trovanju Skripalja: Nervni agens B3 je zapadne proizvodnje

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je, prema analizama švajcarske laboratorije, u napadu na Sergeja Skripalja i njegovu ćerku u Velikoj Britaniji najvjerovatnije korišćen nervni agens zapadne proizvodnje.
Objavljeno: 14. 04. 2018 - 19:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Lavrov je rekao da je Moskva dobila povjerljive informacije iz laboratorije u švajcarskom gradu Špic koja je analizirala uzorke nervnog agensa pronađenog u Solsberiju, na zahtjev Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW), javlja agencija Asošiejted pres.

 

Ruski mediji prenose da se radi o supstanci B3, koja je bila u sastavu naoružanja SAD i Velike Britanije, dok se u Rusiji nije proizvodila.

 

OPCW je potvrdila otkrića Velike Britanije da je u napadu na Skipalja i njegovu ćerku Juliju 4. marta u britanskom gradu Solsberiju korišćen nervni agens, ali bez preciziranja ko je odgovoran za taj napad.

 

London je optužio Moskvu da stoji iza napada supstancom novičok, a Rusija je odbacila sve optužbe.

Komentari: 2

Ne sole

14. 04. 2018 - 20:54

A da naravno. Vi imate tradiciju da govorite istinu.
a ti bolje znas

14. 04. 2018 - 22:24

Neutralni Svajcarci su uradili analizu kao ono kad nasi posalju u Wisbaden na analizu kad ubiju politickog protivnika . E sad problem je sto u svajcarskim bolnicama i laboratorijama radi masa Jugovica pa to iscuri prije nego se zvanicno objavi . Tako dosla trudna Fata izBosne za vrijeme rata sa pricom da su je silovali Srbi a na odjeljenju porodilista pola nasih i kad se rodilo se crno dete znala cela Srbija i Pomoravlje da mu je tata UNPROFORac .Ime su mu dali Nebo .
Novi komentar