Bivši šef beogradske policije Marko Nicović tvrdi da je teško spriječiti „prelivanje“ kriminalnih sukoba

Crna Gora tijesna za sukobe klanova

– Brutalni sukobi kriminalnih grupa iz Crne Gore prelivaće se u susjedne zemlje, posebno u Srbiju uprkos tome što je tamošnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zabranio ulazak desetinama crnogorskih državljana zbog njihovih veza sa podzemljem, kazao je za Pobedu bivši načelnik policije grada Beograda i član Svjetske asocijacije šefova policija Marko Nicović.
Objavljeno: 15. 04. 2018 - 06:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Crna Gora je suviše mali prostor za djelovanje kriminalnih grupa kojima rukovode ljudi sa tih prostora. Evidentno je da se sukobi iz Crne Gore prelivaju u susjedne zemlje. Osim Srbije, i u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku – kazao je Nicović.

On tvrdi da kokain koji se švercuje iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu prolazi kroz crnogorske, ali i hrvatske luke. Upravo sa jednim dijelom šverca kokaina preko luka u Sredozemlju rukovode škaljarski i kavački klan.

- Oni se tuku za teritorije i poslove. Ali ne samo što se tuku u Crnoj Gori, oni se tuku i dižu u vazduh i ubijaju jedni druge i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni, Sloveniji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji. Tragovi mafijaških obračuna ovih grupa se vuku po čitavoj Evropi – kazao je Nicović.

On pojašnjava da je Srbija najugroženija kada je u pitanju prelivanje sukoba crnogorskih klanova.

- Srbija je ugrožena sa te strane jer ima dosta isprepletanih kako ličnih tako i porodičnih veza između Srba i Crnogoraca. Sve to pogoduje i organizovanom kriminalu. Treba uzeti u obzir da se granica između Crne Gore i Srbije može preći bez pasoša, samo uz ličnu kartu, što takođe pogoduje ljudima iz podzemlja – pojašnjava Nicović. 

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 3

Guest_86532

15. 04. 2018 - 09:06

OVAJ ,, STRUCNJAK " PREPRICAVA NOVINSKE CLANKE
99872

15. 04. 2018 - 12:39

Haha kako lijepo prica dobro mu je ostao govor . Pa on i brat imaju Hotel na pjenu od mora u centru Tivta ........kome on nesto da prica
Kaliman

15. 04. 2018 - 13:46

Ali kada bi prosio u sezoni ispred javnog toaleta, onda bi bio dobar.
Novi komentar