Izborni dan protiče bez problema

Velizar Bukilić prvi glasao u Podgorici

Biračko mjesto broj 4 u Osnovnoj školi Rodojica Perović koje je jedno od najbrojnijih u Podgorici otvoreno je na vrijeme, a prvi glasač je poručio da su procedure glasanja jasne i da, ukoliko se poštuju, ne može biti problema.
Objavljeno: 15. 04. 2018 - 09:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prvi birač na izbornom mjestu broj 4 u Osnovnoj školi Radojica Perović, Velizar Bukilić, rekao je da od 1990. godine redovno izlazi na izbore.

“Bio sam i član biračkih odbora do prije sedam, osam godina. Sada sam uvijek prvi glasač. Obavljam tu svoju dužnost”, kazao je Bukilić u izjavi za PR Centar.

On je istakao da je procedura za prvog birača jednostavna.

“Prvi glasač kada dođe provjere ga da li se nalazi na spisku, pregleda kutiju da li je prazna, popuni i potpiše kontrolni list. Kutija kada je prazna i kada je sve u redu uzima listu, potpisuje se da je podigao listu, glasam i ubacujem listić u kutiju”, objasnio je Bukilić.

On je kazao da ne očekuje probleme u toku izbornog dana.

“Pravila su jasna i samo ih se treba držati”, ocijenio je Bukilić.

Predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu broj 4 u Osnovnoj školi Radojica Perović, Borivoj Radinović, rekao je da je to biračko mjesto otvoreno u sedam sati i da na njemu pravo glasa ima 966 birača.

“Prvi birač je glasao u sedam sati i dva minuta. Za sada sve protiče u redu i ne očekujem da će biti većih problema”, rekao je Radinović u izajavu za PR Centar.

Najbrojnije biračko mjesto u Pljevljima br 12 poslovne prostorje DOO Lokalni putevi otvoreno je u sedam sati, a u prvih desetak minuta nakon otvaranja glasalo je pet birača.

Na tom biračkom mjestu pravo glasa ima 940 građana, a prva je glasala šezdesetčetvorogodišnja Milenka Rondović, koja je na glasanje došla sa komšinicom Sanjom Anđelić.

Nakon identifikacije u sedam sati i jedan minut, koja je uspjela u drugom pokušaju jer je u prvom došlo do greške u očitavanju, Rondović se potpisala, uzela glasački listić i kratko se zadržala iza paravana za glasanje zaokruživši svog favorita na izborima.

„Glasala sam za najboljeg i najbolji će pobijediti”, kazala je Rondović.

Ona je kazala da je prethodno izvršila neophodne provjere.

„Potpisala sam kontrolni list i provjerila kutiju prije nego je zapečaćena. Vjerujem da će izbori proteći bez ikakvih problema i vjerujem u pobjedu kandidata za koga sam glasala“, kazala je Rondović.

Ona je dodala da je uvijek među prvim glasačima na biralištu.

„Jedino ako sam odsutna ili bolesna tada malo kasnije izađem, ali uvijek obavim svoju građansku dužnost“, rekla je Rondović.

Predsjednica biračkog odbora na biračkom mjestu 12 DOO Lokalni putevi, Nina Koldžić, kazala je da su pripremne radnje protekle bez problema i da očekuje da će takav biti i cio izborni dan.

„Jutros u pet sati smo počeli sa pripremnim radnjama i sve je proteklo bez problema. Prvi glasač je došao na biralište u sedam sati i minut i tokom prvih deset minuta već je glasalo pet građana. Na ovom biračkom mjestu pravo glasa ima 940 građana i iako je najbrojnije u Pljevljima vjerujem da će sve proteći efikasno i u najboljem redu“, kazala je Koldžić.

Sva biračka mjesta u Herceg Novom, njih 51, otvorena su jutros u sedam sati i izborni dan počeo je bez problema.

Predsjednica Izborne komisije u Herceg Novom, Mirjana Ivanović, kazala je da je otvaranje biračkih mjesta proteklo bez problema.

''Očekujemo da tako ostane do kraja izbornog dana”, rekla je Ivanović.

Pravo na izbor predsednika države u najvećoj bokeljskoj opštini moći će ostvariti 25.193 glasača upisanih u birački spisak. Prvi građanin Herceg Novog koji je to pravo ostvario već u prvim minutima po otvaranju glasačkog mjesta je Velimir Selaković.

On je rekao da redovno sa suprugom dolazi na glasanje rano jer “živim blizu”.

“Od ovih izbora očekujem naravno samo da bude bolje i da sve protekne u redu, a ko za koga glasa - to je lična stvar'' - rekao je Selaković.

Prve procjene izlaznosti biračka komisija će iznijeti u 9 sati, a zatim na svaka 3 sata.

Na predsjedničkim izborima, 532.599 građana s pravom glasa u Crnoj Gori bira između sedam kandidata, a to su Marko Milačić, Mladen Bojanić, Hazbija Kalač, Vasilije Miličković, Dobrilo Dedeić, Draginja Vuksanović i Milo Đukanović.

Predstavnici Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) akreditovali su u Državnoj izbornoj komisiji više od hiljadu kratkoročnih posmatrača za nadgledanje predsjedničkih izbora.

Građani Crne Gore predsjednika države biraju treći put od proglašenja nezavisnosti, a od uvođenja višestranačkog sistema 1990. godine, ovo su sedmi predsjednički izbori.

 

 

Komentari: 1

dolma

15. 04. 2018 - 11:51

ka da su polaznici na Božić pa su zaduženi da budu prvi glasači...šta znači kad te partija pošalje da budeš prvi glasač? to znači da ti ne vjeruju da ćeš izaći na vrijeme na izbore pa te ovom forom navuku..
Novi komentar