Radić: Tiha nagodba Amerikanaca i Rusa

Vojni analitičar, Aleksandar Radić, ocijenio je da ne bi trebalo isključiti mogućnost da je postojala tiha nagodba između Amerikanaca i Rusa kad je riječ o vazdušnim udarima na Siriju.
Objavljeno: 15. 04. 2018 - 10:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ako pođemo od pretpostavke da je američki predsjednik Donald Tramp želio da pokaže zube, što bi medijski bilo snažno i poruka svijetu da ima stav i da je spreman da nešto učini ali, s druge strane, da ne želi da dramatičnije naruši odnose s Rusima", rekao je on u Dnevniku N1.

Prema njegovom mišljenju, obavjestivši Ruse da će doći do dejstava dalo je vremena da se i sirijska strana pripremi i da se uradi "elegantna mala igra".

"Imate sve ono što je potrebno da se stvori medijska slika o tome da se vodio mali vikend rat. Ali, s druge strane, nema neželjenih posledica jer je svaki projektil bio daleko od zone razmeštaja ruskih snaga", ističe on.

Na neki način, dodaje Radić, time je postignut mir u "globalnoj kući".

"Amerikanci su dobili svoj mali rat, dobili su i njihovi saveznici, a da pritom ne moramo da se brinemo šta će da se dešava sjutra ujutro, osim ratoborne retorike i oštrih kritika. Nema indikatora da će u narednim danima doći do novih dejstava", ocenio je Radić.

Komentari: 6

Ww7

15. 04. 2018 - 10:27

Naravno da je na djelu nagodba. N.p.r.ni jedna britanska raketa nije stigla do cilja,a americke sve. Tramp je sacuvao svoj ugled,a u zamjenu mozemo ocekivati ruske aktivnosti u Donbasu. Samo kod nas primitivnih se politika svodi na inat i pitanje ciji je duzi
@ za ww7

15. 04. 2018 - 12:23

Kako je nikad nisam umio da budem pametan kao ti WW7.Kazes britanske porusene a americke propustene,a za francuske nema podataka.Cudo je ruska tehnologija jer ona kad raketa leti prema cilju odmah znaju jeli ameri ili francuzi ili britanci gadjaju i onda kazu ovu pusti ovu skreni ovu kuni.Cudo je tehnologija ruska.A MOZE BITI DA SE SRECOM PUTIN SAMO PREPAO I ZABIO U MISJU RUPU.Nagodba nije dolazila u obzir dan prije ali BATINA JE IZ RAJA IZASLA.E moj WW7 bacuske su to.
slijepac

15. 04. 2018 - 14:33

Samo slijepom pri očima nije jasno što je cijelom svijetu jasno..ali slijepac je slijepac
Ww7

15. 04. 2018 - 10:27

Naravno da je na djelu nagodba. N.p.r.ni jedna britanska raketa nije stigla do cilja,a americke sve. Tramp je sacuvao svoj ugled,a u zamjenu mozemo ocekivati ruske aktivnosti u Donbasu. Samo kod nas primitivnih se politika svodi na inat i pitanje ciji je duzi
stripovi & trikovi

15. 04. 2018 - 23:06

Svijet je pao na niske grane.Nema vise morala a svi se kunu njime.Trazio bi covjek neki novi svijet ali gdje je-i u divljini doci ce neko i narusiti etiku.
Roki

16. 04. 2018 - 08:15

To i slijepac vidi da se dogovaraju isto kao i sa Jugoslavijom. Rusi su najveci prevaramti, gledaju svoje interese a na drugoj strani pricaju o bratstvu ,pravoslavlju. Sjetite se aerodroma u Sarajevu i Pristini, kada ameri nisu mogli ući pa daju Rusima a oni sa tri prsta , rakijom ulaze na aerodrom i poslije mjesec dana vracaju Nato paktu. Glupi Srbi nicega se ne sjecate a i veliki dio CGore isto tako
Novi komentar