CBCG

Najveći iznos depozita kompanije 45,7 miliona

 Najveći depozit jednog preduzeća kod poslovne banke u Crnoj Gori iznosi 45,7 miliona EUR, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). 
Objavljeno: 15. 04. 2018 - 11:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je skoro 18 miliona EUR manje od depozita pojedinca koji na svom računu ima 63,3 miliona EUR.

Iz Centralne banke (CBCG) su Danu saopštili da ne raspolažu podacima o tome da li je riječ o privatnoj ili državnoj firmi.

"CBCG ne raspolaže podacima o vlasništvu preduzeća, deponenata banaka pojedinačno", kazali su iz CBCG.

Prema podacima iz 2016. godine, najveći pojedinačni depozit firme u sistemu položen kod jedne banke iznosio je 55,7 miliona EUR, što znači da se za godinu smanjio za deset miliona, ukoliko je riječ o istom preduzeću.

Iz CBCG su kazali da, prema posljednjim raspoloživim podacima, na 31. decembar prošle godine, ukupno 234 kompanije imaju pojedinačni deposit kod poslovne banke u iznosu od preko milion EUR.

Zbog nemogućnosti obrade podataka, iz CBCG nijesu mogli da saopšte koliko preduzeća u Crnoj Gori ima depozit u iznosu od 500 miliona EUR, 300 miliona
EUR i dalje, kao i koliko je među njima privatnih, a koliko državnih firmi.

"Shodno važećoj regulativi, banke su u obavezi da CBCG izvještavaju o 50 najvećih deponenata. Međutim, s obzirom na različitu strukturu depozita po visini, kod različitih banaka nije moguće obraditi podatke kojima raspolažemo na način da se dobije precizan odgovor", objasnili su iz CBCG.

Komentari: 0

Novi komentar