Budi odgovoran

Evidentirane dvije prijave

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane dvije primjedbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.
Objavljeno: 15. 04. 2018 - 14:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole prodavnice Yayla u Podgorici, prijavljene za neizdavanje fiskalnih računa.

Građani su se žalili i na svakodnevno dovođenje koza na ispašu u okviru gradske zone.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajtawww.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari: 0

Novi komentar