DIK odbio Bojanićev prigovor, Jovanović poručuje

Preporuka da se ne potpisuju zapisnici na mjestima gdje je bilo nepravilnosti

Državna izborna komisija (DIK) odbila je prigovor predsjedničkog kandidata većeg dijela opozicije Mladena Bojanića na izborne nepravilnosti. Nikola Jovanović iz DF-a je kazao da je preporuka Bojanićevog izbornog štaba je da se ne potpisuju zapsinici na onim biračkim mjestima na kojima je zabilježen veliki broj nepravilnosti.
Objavljeno: 15. 04. 2018 - 20:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bojanić se, prema riječima izvršne direktorice Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) Nikolete Đukanović, žalio da pojedini birači glasaju bez biometrijske lične karte, da policija saslušava članove njegovog izbornog štaba u Bijelom Polju, da njegovim predstavnicima u Nikšiću nisu dozvolili da unesu primjedbe u zapisnike na birakim mjestima br. 106 i 111, te da postoje izborni punktovi Demokratske partije socijalsita (DPS).

„Odluka DIK-a je da se ne prihvataju prigovori, s obzirom da se opštinske izborne komisije još nisu oglasile“, saopštila je Đukanović na TV Vijesti.

Kako je saopštio Nikola Jovanović iz DF-a, preporuka Bojanićevog izbornog štaba je da se ne potpisuju zapsinici na onim biračkim mjestima na kojima je broj nepravilnosti ogroman.

„Dok će, na onim mjestima gdje je sve protklo u skladu sa zakonom, naši predstavnici potpisati zapisnike“, istakao je on.

Bojanić je, podsjetimo, podnio oko 18 časova prigovor DIK-u, koji je zasijedao u 19:30 časova.

Predstavnik DIK-a Mersudin Dautović nije želio da kaže na šta se prigovor odnosi, već da će o tome obavijestiti javnost na redovnoj pres konferenciji u 21 sat.

Komentari: 1

RS 3

15. 04. 2018 - 20:56

Mala izlaznost,već u prvom krugu, donosi pobjedu M.Djukanoviću, zbog poznate disciplinovasti DPS birača. Ova kampanja i izbori, bolja, mirnija od svih. Nepotpisivanje je gaf, alibi, za očekivani poraz opozicije. Djoma, ništa ti ovo nije trebalo. Iskorišten si, da ne kažem, kao što, i bićeš odbačen
Novi komentar