Projekat ,,Fudbal za prijateljstvo“

Kup devet vrijednosti dodijeljen Real Madridu

U skladu sa tradicijom promovisanja devet osnovnih vrijednosti jednog od najvećih društveno odgovornih projekata za djecu – „Fudbal za prijateljstvo“ - odlučeno je da će ,,Kup devet vrijednosti“ za ovu godinu biti dodijeljen Real Madridu - kao nagrada za izuzetne društveno odgovorne projekte u organizaciji kluba.
Objavljeno: 16. 04. 2018 - 19:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na zvaničnom sastanku prošle nedjelje u Torinu, predstavnici kompanije Gazprom - osnivača projekta „Fudbal za prijateljstvo“, predstavnici Ruske Federacije (domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine) i međunarodni dječiji ambasadori projekta iz Holandije, Italije, Španije i Rusije donijeli su jednoglasnu odluku da trofej ,,Kup devet vrijednosti“ za ovu sezonu dodijele Realu.

Na ovaj način, ,,Los Galaktikos“ su postali dio izuzetne priče koja prati jedini međunarodni sportski trofej koji dodjeljuju djeca – slijedeći istaknute fudbalske klubove poput Barselone (osvajači trofeja 2015), Bajerna i Al Vahde (2016).

Osnovan 2013, projekat Fudbal za prijateljstvo u 2018. godini ujediniće djecu iz 211 zemalja i regiona širom svijeta okupljenih oko devet osnovnih vrijednosti - prijateljstva, zdravlja, časti, pravičnosti, predanosti, jednakosti, mira, tradicije i pobjede.

Završni događaji ovog projekta biće održan u Moskvi od 8. do 15. juna – u periodu održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu Rusija 2018, čijem zvaničnom otvaranju će prisustvovati sva djeca – učesnici projekta.

Komentari: 0

Novi komentar