Palmer za Glas Amerike

SAD se raduju saradnji sa Đukanovićem

Iz Stejt departmenta čestitaju građanima Crne Gore na održavanju demokratskih izbora, uz poruku da se Vašington raduje saradnji sa novoizabranim predsjednikom Milom Đukanovićem.
Objavljeno: 16. 04. 2018 - 21:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je u intervjuu za Glas Amerike rekao da su u Crnoj Gori održani demokratski izbori, a da je Đukanovićeva pobjeda rezultat slobodno izražene volje građana na biračkim mjestima.

"Čestitamo građanima Crne Gore na održavanju demokratskih izbora. Radujemo se saradnji sa novoizabranim predsjednikom Đukanovićem i Vladom na zajedničkim prioritetima, što je najvažnije želimo da pomognemo Crnoj Gori da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji. Crna Gora je prešla dug put, ali ima još dosta posla. Imamo puno povjerenje u crnogorsku demokratiju i integritet demokratskog sistema. Ovo je rezultat slobodno izražene volje crnogorskih građana na biračkim mjestima, poštujemo ishod i sarađivaćemo sa novoizabranim predstavnicima na ispunjavanju zajedničkih prioriteta", kazao je Palmer.

Analitičar i profesor na Univerzitetu Džon Hopkins, Danijel Server, kazao je da je Đukanovićeva pobjeda čista. Kako prenosi novinarka Glasa Amerike, Milena Đurđić, on smatra da je ukupno opozicija ipak ostvarila malo bolji rezultat.

Dodao je da je malo zabrinut u pogledu izbornih neregularnosti, te da je to nešto čime bi Crna Gora trebalo da se pozabavi u budućnosti.

Takođe, naglasio je da su i ovi izbori pokazali da je većina građana Crne Gore za NATO i Evropsku uniju.

"Vidite, njega i dalje biraju, tako da ne bih rekao da pokazuje slabosti demokratije, već prije pokazuje slabost opozicije koja je već duže vrijeme pro-Miloševićevska i pro-ruska, a protiv nezavisnosti i NATO-a. Vrijeme je da Đukanović dobije modernu i ozbiljnu opoziciju, to je potrebno da bi se ljudi na vlasti smjenjivali, jer promjenljivost vlasti je dokaz prave demokratije u Crnoj Gori i svuda u svijetu, a ta smjena se još nije desila. Volio bih da se desi, ali na miran i zakonit način za ozbiljnom opozicijom, čiji su stavovi u skladu sa Ustavom", naveo je Server.

Na juče održanim predsjedničkim izborima, pravo glasa iskoristilo je 340.462 birača ili 63,9 odsto upisanih.

Đukanović, koji će drugi put obavljati funkciju predsjednika države, osvojio je 180.274 glasova, odnosno 53,90 odsto.

Komentari: 6

OBRATITE PAZNJU

16. 04. 2018 - 21:42

Kako i sta pisu Vijesti, taj jadni propali tabloid
Vuksanovićka i SAD

16. 04. 2018 - 23:16

Vuksanovićka je nakon posjete Hojt Jia Crnoj Goti i razgovora sa Rankom Krivokapićem, gostovala na RTCG. Tada je kazala "imam pouzdane podatke da je Đukanović uskoro politički mrtav". Iz ove izjave Palmera je jasno da SAD snažno podržava Đukanovića. To je bila još jedna njena prazna kao i onih jadova iz tri ključne NVO.
Guest_73606

16. 04. 2018 - 22:38

OLAJ VIJESTI
Vanja

16. 04. 2018 - 22:52

Vijesti podsjecajuu na pticu kukavicu,osim emisije Petra Komnenica,tu nema čovjek šta pogledati.Sto se tice SAD-a,naravno da im je drago i čast saradjivati sa čovjekom,od koga imaju šta cuti i naučiti.Djukanovic još uvjek bez alternative.Vecinska CG mu i dalje najviše vjeruje.
Његош

17. 04. 2018 - 00:12

Лаж.Вјерује му трећина у Ц.Г.
Мирослав Ђукић

17. 04. 2018 - 01:33

"Vršilac dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara"! Уууу, како то важно звучи, ја сам се просто најежио! А и на слици се види да се Палмер право радује! Сигурно је читаву ноћ славио добре аброве из Подгорице, пило се, банчило, па је мало побдуо од ракије...
Novi komentar