Haradinaj o ZSO

Moguće, ali na Kosovu ne postoji kanton

Predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) moguće, ali u skladu sa kosovskim ustavom.
Objavljeno: 16. 04. 2018 - 22:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Kada bismo znali koja je to zajednica, znali bismo kada će biti formirana", kazao je Haradinaj televiziji "Hepi".

On je naveo da je kao predsjednik vlade Kosova aktivirao dva mehanizma za formiranje Zajednice srpskih opština od kojih se jedan odnosi na implementaciju a drugi na menadžment tim koji čine četvorica Srba koji će raditi na predlogu Statuta ZSO.

"Problem će biti poslije da li je to što je napisano u skladu sa Ustavom Kosova", kazao je Haradinaj.

Upitan kakva će ovlašćenja imati ZSO, Haradinaj je rekao da na Kosovu trenutno postoje nacionalni i opštinski nivo vlasti, ali da ne postoji kako je rekao, "srednji nivo vlasti ili kanton".

Komentarišući hapšenje direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Haradinaj je kazao da je to bila "čudna i nezgodna situacija" u kojoj su kako je ocijenio, grešku napravili Đurić i Srbija.

"Znao sam unaprijed da je moguće hapšenje, ali nisam pomišljao da će se Đurić pojaviti do sjutradan. Pokušao sam da ga zamolim da sačeka do sjutradan, da je došao tada sve bi prošlo kako treba. On je bio na Kosovu za Uskrs i sve je prošlo u redu", rekao je kosovski premijer.

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

21. 04. 2018 - 00:06

Опет је пијан! Џабе му Ердоган пребацује то што је алкос! Почело је да му се привиђа којешта...
Novi komentar