Kaže da se viđa sa Srbima

Haradinaj: Vjerovatno sam nekog ubio, rat je rat

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, upitan da li je nekoga ubio, rekao je: “Ne znam, vjerovatno, rat je rat”.
Objavljeno: 17. 04. 2018 - 07:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ja sam obukao uniformu svjestan posljedica. Izgubio sam dva brata u uniformi, a isto tako razmišlja i srpski vojnik kada krene u rat. Ako ne možeš to da podneseš, onda nemoj ulaziti u sukob”, kazao je Haradinaj u intervjuu za Hepi televiziju.

Na pitanje kako je nastala legenda o crnom Haradinaju, kosovski premijer kaže da je vidio to na srpskoj televiziji, te da je to, kaže, bila propaganda.

“Za mene je normalno da se to govori tokom rata, kada su dvije strane u sukobu. Ali mi nije jasno zašto se to nastavilo poslije sukoba”, navodi on.

Hašku robiju je, kaže, u dva navrata izbjegao “istinom”, a opisujući svoj boravak u Haškom tribunalu, kaže da je to bila “nova Jugoslavija, ali iz nacionalističke perspektive”.

Tamo je upoznao i Srbe poput Šljivančanina i Šešelja koji su mu i uputili pozdrave.

Tvrdi da su “Amerikanci dali Miloševiću sve da uništi OVK i nije uspio u tome”.

Na pitanje kako to da u zatvoru može da se druži sa Srbima, a ne i na slobodi, Haradinaj pita “ko je to rekao”.

“Pa, viđam se sa Srbima i družim. Evo čestitao sam im Božić i Uskrs, ne slažemo se uvjek, ali se slažemo”, kaže on.

Navodi i da Albanci nisu muslimani po identitetu i da se ne ponosi onim snimcima rušenja srpskih crkava i manastira u pogromu.

“Bio sam sa srpskim porodicama, posjećivao sam srpske manastire, ali neću reći koje, neka oni kažu. Imamo mi i pravoslavne, albanske, crkve”, tvrdi Haradinaj.

Na neobično pitanje kako to da droga svuda izaziva zavisnost, samo na Kosovu nezavisnost, Haradinaj kaže:

“Nema ovdje droge, samo kukuruz i pasulj. Ovdje droga ne raste”.

Haradinaj je potvrdio i Erdoganovo otkriće da voli da popije.

“Pijem šljivu i našu rakiju. Odakle dolazim, gost se dočekuje s time, ja sam Albanac po nacionalnosti, dugo smo živeli kao hrišćani. Nismo bili samo Muslimani”, rekao je on.

Za kraj razgovora, Haradinaj je nagovijestio da su se Srbi i Albanci, navodno, zajedno borili protiv Otomanskog carstva.

“Ne znam da li ovo znate, ali kada govorimo o Kosovskom boju, treba reći da su albanske jedinice učestvovale i da ni njima nije bilo drago da im dođe neko izdaleka na njihovu teritoriju”, rekao je on.

 

Komentari: 8

@

17. 04. 2018 - 10:30

NE VJERUJEM DA JE HARADINAJ RADIO ZLOCINE.ISTO TO MISLIM ZA RATKA MLADICA ARKANA GOTOVINU NASERA ORICA TACIJA KAPETANA DRAGANA LEGIJU ITD JER SU SVE TO PESNICI I HUMANISTI KOJI SU STICAJEM OKOLNOSTI BILI PRINUDJENI DA BRANE SVOJE NARODE I SASVIM SLUCAJNO SVI SU POSTALI MILIONERI.
Мирослав Ђукић

17. 04. 2018 - 10:36

Видиш како нам је, изненада пукло пред очима: Није Харадинај оно што смо за њега мислили: убица, нарко дилер, терориста и садиста. Неее, он је угледан државник, највећи пријатељ montenegra, а у слободним часовима историчар-аматер, који прижељно истражује Косовски бој.... Можда га Марић убаци у "Парове", уместо принудно одсутног Змаја од Шипова?
tebi je...

17. 04. 2018 - 11:07

...izgleda odavno puklo, ali ne pred oči, no u glavu!
Мирослав Ђукић

21. 04. 2018 - 00:02

Што не зовнете Харадинаја у госте својој кући? Угостите га, упознате са својом породицом, дружите се...Кад га волите....
Mišo

17. 04. 2018 - 14:08

200 lokacija na kojima su pokopani albanski civili, žene, deca, stari, od toga samo na Batajnici 744. 750000 građana Srbije Albanske nacionalnosti proterano iz zemlje u kojoj su se rodili. A ti nemaš na to ništa da kažeš. Možda misliš da si zbog toga veći Srbin od mene? Zločini pripadnika OVK su zločine paravojnih, kriminalnih formacija, nemaju istu težinu kao kad regularne trupe SRJ ubijaju sopstveno stanovništvo samo zato što su Albanci. O Ramušu Haradinaju ne znam ništa, ali propagandi raznih profesionalnih Srba verujem koliko i da je Ratko Mladić častan srpski oficir, Draža antifašusta, vojvode Mandić i Pipun nevini ljudi ... Takve kao ti bi trebalo naterati da svako jutro kad se probudite prvo izgovorite "neka je večna slava i hvala Srđanu Aleksiću". On je Srbin moj Đukiću a ne ti i tebi slični.
Мирослав Ђукић

21. 04. 2018 - 00:03

Свако носи своје бреме....
CRNOGORAC

17. 04. 2018 - 12:06

Ovim putem bih želio da Miroslavu i svim srbima i posrbicama čestitam jubilej 10 godina od nezavisnosti Kosova uz pjesmu: "Ko mi to ote iz moje duše Kosovo"!
Мирослав Ђукић

21. 04. 2018 - 00:04

Не иде тако, слабо сте научили. Послушајте опет, можда и научите речи песме правилно?
Novi komentar