U slučaju Carine

Suđenje Mugoši zakazano za 29. maj

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine, kojom prilikom je oštetio opštinski budžet za 6,7 miliona eura, zakazano je za 29. maj.
Objavljeno: 17. 04. 2018 - 08:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Suđenje je zakazano nakon što je Viši sud potvrdio optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva

Mugoši se stavlja na teret da je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sproveenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju ,,Carine“. Na kompaniju ,,Carine“ prepisane su dvije parcele od 8.000 i 7.000 metara kvadratnih, uz novčanu nadoknadu od 165 eura po metru kvadratnom, iako se prenos prava na gradskom građevinskom zemljištu nije mogao izvršiti neposrednom pogodbom.

Prema stavu istražitelja, procedura je nalagala javni poziv kroz postupak javnog nadmetanja koji je regulisan uredbom Vlade.

 

Komentari: 3

Od JADRANA do SJEVERA

17. 04. 2018 - 08:47

Manje države ,A više LOPOVA nema nigde u EVROPİ.
@

17. 04. 2018 - 10:24

NADAM SE DA CE MUGI IMATI PRAVEDNO SUDJENJE PA CE PROCI KAO SVETO ILI GORE.TO JE COVJEK KOJI JE ZLOUPOTRIJEBIO SVE STO MOZE
DANICA Š.

17. 04. 2018 - 11:51

Cudno je da covjek stalno ima pricu da je cist i da sve sto je radio zbog gradjana je radio.Mi koji ga znamo od rodjenja najbolje smo vidjeli njegov brzi skok u veliko bogastvo. Znamo ga sa renoom 4 prije ulaska u politiku. Mnogo gradjana Podgorice to zna, a on tuzilastvu mora objasniti kako je sve to stekao. Možda je dobar graditelj, možda je genijalni ekonomista, ali je loš čovjek, gazio je mnoge poštene ljude, ucjenjivao saradnike. A i naplatio je za sebe svaki milimetar koji je izgradio od naših para. Ipak, neke stvari mora objasnit na sudu. Red je red... Samo pošteno i s dokazima.
Novi komentar