CDPR organizuje za učenike osnovnih škola

Konkurs na temu „Zdravim srcem crtam i pišem u borbi protiv pušenja”.

 Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno, ove godine to je sedamnaesti put, organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.
Objavljeno: 17. 04. 2018 - 08:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Konkurs se organizuje u okviru Svjetskog dana borbe protiv pušenja - 31. maj, koji se ove godine obiljeđava pod motom „Duvan i bolesti srca” (World No Tobacco Day - 31. May 2018: „Tobacco and heart disease”). Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2018. godine.

Tema našeg ovogodišnjeg sedamnaestog nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Zdravim srcem crtam i pišem u borbi protiv pušenja”.

Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice.

Radove na Konkurs koji je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola u vremenu od 15. aprila do 15. maja (do kada bi trebalo da stignu radovi), treba slati na adresu: JU Dječji savez Podgorica - ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica.

Tročlani žiri će odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedio je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao i knjiga - monografija slikara u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU).

Nagrade će biti dodijeljene na Izložbi najboljih i izabranih radova, koja je predviđena da bude održana na sam Svjetski dan borbe protiv pušenja u jednom od izložbenih prostora u Podgorici.

 

Komentari: 0

Novi komentar