Na inicijativu italijanskih turoperatora

Pregovara se o uvođenju avio- linije Podgorica- Peruđa

Na zajedničkom sastanku predstavnika Aerodroma Crne Gore, Montenegro Airlinesa, Nacionalne turističke organizacije CG i direktora Aerodroma Umbria, razmatrana je mogućnost uvođenja aviolinije Podgorica-Peruđa. S obzirom da je regija Umbria jedna od najrazvijenijih u Italiji, otvaranje te linije bi dovelo do bolje privredne saradnje Crne Gore i Italije.
Objavljeno: 17. 04. 2018 - 14:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Kad sam prije dva mjeseca preuzeo rukovođenje Aerodroma Umbria, organizovao sam sastanak sa turoperatorima koji su mi naznačili da vlada veliko interesovanje za Crnu Goru. Vaša zemlja je za Italijane atraktivna turistička destinacija ali je zanimljiva i kada je u pitanju vjerski turizam. Moja je želja da avioni Montenegro Airlinesa slijeću na Aerodrom u Perudji i mi smo spremni da pomognemo u promociji linije Podgorica-Peruđa.“, izjavio je Umberto Salimero, Direktor aerodroma Umbria.

 

„Jedan od ciljeva naše poslovne politike je da dodatno povežemo Crnu Goru i Italiju. Vjerujem da sa Montenegro Airlinesom možemo u tome da uspijemo jer je to zajednički interes dvije zemlje. Mi smo spremni da budemo partneri u ovom poslu i važno je da svi budemo operativni. Poslovna saradnja sa Italijom ima veliki potencijal i to treba iskoristiti.“, kazao je Danilo Orlandić, direktor Aerodroma  Crne Gore.

 

„Mi ove godine očekujemo da prevezemo 650 hiljada putnika. Naši avioni već dugi niz godina slijeću u Rim a u okviru čarter programa i u Bari. Svakako smo zainteresovani za otvaranje novih ruta i nadam se da ćemo uspijeti da realizujemo ovu liniju.“, naglasio je Dragan Popović, direktor za komercijalne poslove  Montenegro Airlinesa.

 

Iz NTO CG su poručili da je regija Umbrije izuzetno interesantna i da je to šansa i za turizam i za cjelokupnu privrednu saradnju, kao i se značajna sredstva već ulažu u promociju Crne Gore na italijanskom tržištu.

Sagovornici su se dogovorili da pristupe analizi moguće saradnje i da vrlo brzo ponovo razgovaraju i razmotre opcije da već ovog ljeta linija Podgorica-Perudja bude otvorena.

 

Aerodrom Umbria je jedan od 45 aerodroma u Italiji i u većinskom je vlasništvu Republike Italije.

Komentari: 0

Novi komentar