Detalji ubistva Luke Radulovića

Hitac u grudi u prepunom klubu

Luka Radulović (37), za koga je javnost prvi put čula prošle godine kada je ugrozio bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića udarivši u auto pod pratnjom, ubijen je u srijedu sat i po iza ponoći u centru Beograda. On je bio gost na jednoj privatnoj rođendanskoj žurki u pivnici “Ispod mosta” u Crnogorskoj ulici, kada mu je iznenada prišao napadač i poslije razmijenjenih nekoliko riječi – pucao u njega.
Objavljeno: 19. 04. 2018 - 08:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ispaljeno je nekoliko hitaca, ali je samo jedan pogodio Radulovića u grudi. Pozvane su policija i Hitna pomoć. Ubica je iskoristio nastali metež i veliku gužvu da pobjegne, jer su ljudi potrčali napolje kako bi se spasli. Ispred ga je čekao automobil sa saučesnikom, utrčao je unutra i udaljili su se ka Novom Beogradu.

Radulović je prebačen u Urgentni centar sa obilnim krvarenjem, gdje je uprkos svim naporima ljekara – izdahnuo. Do dolaska policije, prema nezvaničnim saznanjima, nekoliko gostiju pivnice je požurilo da napusti lokal.

“Bilo je strašno. Radulović je sjedio za jednim stolom sa drugim gostima, a bilo je i poznatih ljudi. Niko posebno nije obraćao pažnju na njih. U jednom trenutku se začulo nešto nalik na petarde, mislili smo da se neko šali, jer se pucnji od glasne muzike nisu toliko ni čuli. Ipak, kada su djevojke počele da vrište, skaču i bježe ka vratima, shvatili smo da se nešto strašno dogodilo”, prepričavali su gosti koji su bili u lokalu “Ispod mosta”.

Neki od gostiju lokala su kasnije ispričali da je Radulović često ustajao od stola i stajao po strani. Prilazile su mu i djevojke, čak i neke poznate starlete, poput Tamare Đurić, koja je kasnije dala i izjavu policiji. Ona je navela da je izvjesno vrijeme provela sa Radulovićem u društvu, ali da se on nešto kasnije udaljio. Sljedećeg trenutka vidjela je da neko pada ali u tom trenutku nije znala da je on. Istrčala je napolje kako bi se spasla, jer se uspaničila.

Na zgradama u Crnogorskoj ulici, gdje se nalazi i pivnica u kojoj se dogodio zločin, ima nekoliko kamera za video-nadzor. Policija je sa dvije kamere, na početku i na kraju ulice, uzela video-zapis kako bi mogla da uđe u trag napadaču i njegovom saučesniku. Navodno, kamere postoje i unutar pivnice i one su najvjerovatnije zabilježile cio događaj.

Inače, Luka Radulović je stari znanac beogradske policije i zasada istraga ide ka tome da je riječ o sukobu oko trgovine narkoticima, odnosno teritorije. On je radio kao šef obezbjeđenja u nekoliko prijestoničkih lokala i splavova, pored ostalog i na “Riveru”, “Blejvoču”, u noćnom klubu “Nana”…

Ovaj osuđivani narko-diler, kako se sumnjalo, organizovao je i mrežu ulične preprodaje kokaina, a u jednoj takvoj raciji policija ga je i uhapsila. Postojale su indicije da je koristio klubove i splavove koje je obezbjeđivao da rastura narkotike.

Foto: Novosti.rs

Komentari: 0

Novi komentar