Izabran najpovoljniji ponuđač

BEMAX će graditi I i III dionicu Jugozapadne obilaznice

Glavni grad Podgorica odabrao je najpovoljnijeg ponuđača, kompaniju Bemax doo, za izgradnju I i III dionice saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica” – od magistralnog puta Podgorica-Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica-Cetinje.
Objavljeno: 19. 04. 2018 - 10:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tender je bio raspisan na vrijednost do 15.918.653,00 eura, a ponuda kompanije Bemax doo je 9.870.035,75 eura.

Na tender je stiglo pet ponuda, od čega su tri ocijenjene kao neispravne. POnuda kompanije Bemax je povoljnija za 3.918.898,78 eura od drugog ponuđača, čija je ponuda ocijenjena kao ispravna.

Rok za žalbu je deset dana od dana prijema odluke.

Obilaznica je dužine 3.621,07m, podijeljena je na 3 dionice i sadrži dva objekta: most preko rijeke Morače, dužine cc 150m i  nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4m.

Poprečni profil saobraćajnice definisan je sa dvije kolovozne trake od po 7 m, razdjelnim ostrvom širine 2m i obostranim pješačkim stazama dužine po 2m.

Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske kanalizacije, TK kanalizacije, javne rasvjete i vodovoda. Vodovod se na desnoj obali Moraće spaja sa novoprojektovanim vodovodom duž Cetinjskog puta, a na lijevoj obali će se spojiti sa postojećim vodovodom duž magistranog puta M-2 preko cjelovoda planiranog DUP-om “KAP”.

Duž najvećeg dijela trase biće izgrađen i kolektor fekalne kanalizacije koji ide ka budućem uređaju za prečišćavanje otpadnih voda.

Prema tenderskoj dokumentaciji izvođač radova je dužan da izvrši predmetne radove u roku od 540 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

Komentari: 1

Cuvali za sebe

19. 04. 2018 - 10:34

Eto zasto o nije uslo u aranzman sa Kinezima . Samo da ne bude kao ona petlja u Srbiji gdje je umalo poginuo Nemanja Kosturica.
Novi komentar