Zaštićene vrste divljači

Mojkovčani pali zbog lova na divojarca

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac juče su otkrili odstrijeljenu divljač koja pripada zaštićenoj vrsti i čiji je lov zabranjen. Divljač, ustrijeljeni divojarac, se nalazila u gepeku vozila koje je policija radi provjere zaustavila na osnovu operativnih saznanja. U vozilu su se nalazila tri lica. Pronađeno je i oružje koje je, kako se sumnja, upotrijebljeno za odstrijel zaštićene vrste divljači.
Objavljeno: 19. 04. 2018 - 11:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici OB Mojkovac su juče oko 17,00 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja da je izvršeno krivično djelo nezakonit lov, u mjestu Polja, na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, zaustavili i kontrolisali vozilo „VW Golf III“, mojkovačkih regostarskih oznaka. Vozilom je upravljao R.M. (24) iz Mojkovca, dok su se u vozilu kao saputnici nalazili V.B. (28) i R.Č. (28), takođe iz Mojkovca.

Pregledom vozila pronađeno je vatreno oružje – puška „Zastava“ M 70 cal. 7 mm, vlasništvo R.Č, sa dva komada municije u okviru, i odstrijeljena divljač – divojarac čiji je lov, kao zaštićene vrste, zabranjen.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Od ova tri lica su u policijskim prostorijama OB Mojkovac uzete izjave.

Od njih je oduzeta odstrijeljena divljač, koja je upućena na obdukciju u veternarsku ustanovu. Takođe je oduzeto i oružje radi vještačenja. Uzeti su i brisevi – SEM stubići od ova tri lica radi utvrđivanja prisustva barutnih čestica.

Nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela nakon izvršenih analiza i vještačenja.

Komentari: 5

Guest_12556

19. 04. 2018 - 12:42

A BORISOV REON JE NA ZABLJAKU
Maka

19. 04. 2018 - 14:41

E, mladi lovci. Neznaju oni što je zaštićena životinja, niko ih nije učio, a dali im puške. Da se više lovoački savez bavi edukacijom i da ih prati policija i tužilaštvo, nebi danas djeci pokazivali slikama divlje životinje Crne Gore kojih možda više i nema...
Bokser Janko

19. 04. 2018 - 17:47

Mozemo li kao Drzava stati na kraj ubicama koji svoje najnize strasti tj ubijanje iz zadovoljstva i zabave, kao kad podju na sladoled, provlace kroz sportski lov?
Bokser Janko

19. 04. 2018 - 21:29

Vijest je nedorecena. Ko moze povjerovati da su njih trojica bili na jednoj pusci? Da li je policija imalo dvije ciste da zaustavi jos automobila u kojima su bile ostale puske i ostali krivolovci? Jer ponavljam, jedna puska a njih trojica, to nije jednostavno moguce...
Guest_79722

19. 04. 2018 - 23:10

NIJE MOGO SAM DA DONESE DO KOLA IZ TARSKOG KANJONA . SAMO DA NE UPUCAJU KAKOG TURISTU
Novi komentar