Posjetila Muzej kralja Nikole i Narodni muzej

Bogdanović primio tajlandsku princezu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović bio je domaćin tajlandskoj princezi Maha Chakri Sirindhorn, koja je tom prilikom obišla i institucije kulture na Cetinju.
Objavljeno: 19. 04. 2018 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Princeza Sirindhorn, iz dinastije Chakri, zajedno sa ministrom Bogdanovićem posjetila je Muzej kralja Nikole, a potom Istorijski i Umjetnički muzej Narodnog muzeja Crne Gore.

 

Tokom razgovora sa ministrom Bogdanovićem, gošća sa Tajlanda govorila je o potencijalnoj saradnji dvije države u oblasti kulture. Oni su se saglasili kako dvije države raspolažu izuzetnim turističkim i kulturnim resursima, što je - kako je naglašeno - dobra osnova za uspostavljanje sadržajne saradnje, koja bi ujedno snažno doprinijela bilateralnim odnosima Crne Gore i Tajlanda.

 

Nakon susreta sa ministrom Bogdanovićem i obilaska institucija kulture, princeza Sirindhorn je naglasila kako je impresionirana Crnom Gorom, a prije svega njenim prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom, koja je - kako je dodala - vidljiva na svakom koraku.

 

Tokom posjete Muzeju kralja Nikole, tajlandska princeza Sirindhorn zapisala je "Hvala vam što ste mi pokazali dvorac sa važnim i fascinantnim pričama o vašoj zemlji".

 

 

Komentari: 1

nick

19. 04. 2018 - 18:14

zar nije trebao gradonačelnik da primi princezu a ne ovaj, mora da je zaboravio da nije više gradonačelnik
Novi komentar