Crnogorski pokret: Državni tužilac naklonjen Amfilohiju

Nakon što je Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju odbacilo krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta protiv Amfilohija, reagovali su iz Crnogorskog pokreta. Oni su ocijenili da je tužiteljka naklonjena njegovim “duhovnim porukama”, te dodali da je rješenje državne tužilaškinje, Katarine Padalice, ruganje zdravom razumu.
Objavljeno: 20. 04. 2018 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Državni tužilac, Katarina Padalica, u svom rješenju odbacuje krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta koju je podnio zbog upoređivanja Crnogoraca sa volovima od strane Rista Radovića, u monaštvu poznatog kao Amfilohije, čime je državno tužilaštvo utvrdilo da mi, Crnogorci, jesmo za poređenje sa volovima. Da ironija bude veća, državno tužilaštvo je otišlo korak dalje i takav izliv uvreda po nacionalnoj osnovi proglasilo „pozivom na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi”, saopštili su iz Crnogorskog pokreta.

Crnogorski pokret državnom tužilaštvu upućuje istovjetan poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi, uz, kako dodaju,  “napomenu da su i Amfilohije i državno tužilaštvo u pravu da smo volovi kad toliko vremena trpimo u sopstvenoj zemlji da nas ponižavaju razni dijabolični likovi”.

“Državni tužilac, koji očigledno ima naklonost prema „duhovnim“ porukama Rista Radovića, u svom obrazloženju, sem što u potpunosti ignoriše više nego očiglednu namjeru dotičnog Radovića da svjesno uvrijedi Crnogorce,  iznosi gomilu nesuvislosti koje joj je optuženi  iskazao u svoju odbranu. U takve budalaštine može da povjeruje samo onaj ko sve vjeruje Amfilohiju Radoviću. Crnogorsko pravosuđe, kao rak rana crnogorskog saplitanja, po ko zna koji put je poniženo, jer se u njemu ne sudi po zakonima Crne Gore već po ideološkim i nacionalnim matricama”, ističe se u saopštenju.

Napominju da svako ko imalo poznaje ličnost Rista Radovića, u sve može da povjeruje samo ne da su njegove riječi poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi.

“Da u Crnoj Gori tužilaštvo radi svoj posao građanin Risto Radović bi odavno sudski odgovarao za svoje izlive nacionalne mržnje prema Crnogorcima i drugim narodima, kao i pripadnicima drugih vjeroispovjesti i vjerskih organizacija. Rješenje državne tužilaškinje, Katarine Padalice, je ruganje zdravom razumu i Crnogorski pokret se neće pomiriti sa takvom zloupotrebom tužilačke funkcije. Mi ćemo ovaj proces voditi do kraja, tražiti konsenkvence za pomenutu tužilaškinju, jer se ovakvim rješenjem i obrazloženjem pridružila vrijeđanju crnogorske nacije, saglašavajući se da smo kao nacija slični volovima”, dodaju oni.

Iz Crnogorskog pokreta će, kako su kazali, tražiti i zaštitu međunarodnih istanci jer je, dodaju oni, više nego sramno da se dozvoljava da se u matičnoj državi crnogorskog naroda Crnogorci nazivaju, volovima, kopiladima, nakotom i gomilom sličnih uvreda.

''Možda je za Vas. g-đo Padalica, Risto Radović zaštićena vrsta, za nas je, a trebalo bi i za državu Crnu Goru, građanin kao svi ostali, za kojeg važe zakoni države Crne Gore kao za sve. Valjda su Vas to učili na pravnom fakultetu? Svi ćemo podnijeti sud istorije. Iako neki žive u zabludi, neće nikoga stići kletve najvećeg evropskog Antihrista, ali hoće stigma koju će nasljednici mnogih izdajnika Crne Gore nositi za sva vremena. Nikada nije pobijedila mržnja prema otadžbini, niti je moguće pobijediti odanost i ljubav prema njoj. Da je tako pokazuje da je Crna Gora opstala čitav jedan milenijum, iako su njeni otpadnici često priželjkivali njen kraj i bili uporište napada sa strane i zločina prema svojim sunarodnicima”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 11

Nikola I

20. 04. 2018 - 00:47

Ako hoće Katarina Padalica da je "duhovna krava", njen izbor. Ali nećemo dozvoliti da nas niko tako ili slično naziva. Podržavam Pokret da ovaj proces dovede do kraja. Čak, ako treba i građanskom parnicom, iako treba da nas država štiti od ovakvih duhovnih spodoba
Nikola II

20. 04. 2018 - 09:26

U Crnoj Gori ima dosta "duhovnih krava" koje rade u tužilaštvu. Zajedničko im je što su svi posrbice!
Sotone

20. 04. 2018 - 03:10

Molim mitropoliju da tuže ovu grupu nesrećnika, udbaša, komunista i nevjernika zbog uvrede mitropolita da je antihrist, sotona itd. Kako mislite da tužite mitropolita kada vi sami govorite prostakluke njemu?
fcjk

20. 04. 2018 - 03:19

Čitala sam u jednom naučnom radu da se Domanović nije narugao ni Srbima ni volovima, već samo onima koji su to oboje. Valjda se isto odnosi i na Crnogorce. A moralo bi jer su Crnogorci najprije Srbi.
Nešto tu nije u redu

20. 04. 2018 - 07:25

Svi državni tužioci su izabrani od strane vlasti i ne smiju odlučivati protivno njenoj volji.
Naklonjen,naklonjen..

20. 04. 2018 - 07:34

...a 63% građana Crne Gore vjeruje Amfiju i SPC-u odnosu na Mihaila i CPC njih ciglije 22%...u državi u kojoj ima 45% crnogoraca koji govore njih 42% maternji srpki jezik.-a srba ima ciglije 28% ,i obaška. 36% kojima je maternji crnogorski jezik...Kuđ ide Crna Gora-pokazali su ponji izbori 15.aprila.2018 kad su za Mila glasali uglavnom Srbi?!!!
otimač

20. 04. 2018 - 09:14

antilokije radović patrijah srpski,drži u okupaciji srpske crkve Pamtiće će ga Crna Gora jedan od izdajnika možda i najveći podrška Crnogorskom pokretu
Mihailo,Bgd

20. 04. 2018 - 12:28

ODAVNO je čudan tretman države CG prema Amfilohiju i SPC.Živa crkva božija - pravoslavni vjernici u CG vjeruju u Boga a ne u Rista ili bilo kog glavara bilo koje crkve. Risto je odavno postao propovijednik ideologije raskola u CG glavni infektivni velikosrpski ideolog. Zbog toga u anketama ljudi vjeruju RISTU a ne Bogu. To je zloupotreba kolektivne duhovnosti u CG za potrebe velikodržavne politike i identitetske negacije svega crnogorskog.. U suštini između DF i SPC u CG nema razlikei zbog toga treba ponovo afirmisati autokefalnost CPC.
Мирослав Ђукић

20. 04. 2018 - 14:05

Овај тзв. ЦП, односно Удбашки покрет никако да скапира своју улогу у садашњем МНЕ систему. Има једна сцена у филму бесмртног Живка Николића "Пут у Киншасу", који улогу оваквих ликова објашњава. У тренутку када главни јунак филма прави проблеме властима, шеф подвикне: "Мишко"! И Мишко, кратковрати батинаш, из залеђине шефа притрчава и ударцима песнице обара главног јунака. Е, тај "Мишко" је управо тзв. ЦП!
Baranin

20. 04. 2018 - 14:30

Bistar li si, đavo te pozoba'! Sem što si se nalupetao, imaš li bar jedan dokaz za te budalaštine! Ili vam je uvijek najlakše da se bavite ličnostima a ne suštinom.
Мирослав Ђукић

20. 04. 2018 - 15:14

Админе, одговор: поштовани бивши суграђанине, јако ме је дојмила Ваша уљудност, негован стил и пристојност у обраћању, који сте исказали у коментару. Уверавам Вас да исти степен срдачног уважавања осећам и ја према Вама, као што га исказујете Ви према мени! У вези коментара, сугеришем Вам да погледате филм "Пут у Киншасу" прослављеног црногорског и светског режисера Живка Николића. Кад то видите, све ће Вам се "касти само"!
Novi komentar