U tužilaštvu saslušana Valentina Vidmar

Svjedokinja tvrdi da je eksploziv neko postavio

Valentina Vidmar juče je svjedočeći u Osnovnom tužilaštvu potvrdila iskaz kojim je njen sin Miloš Vidmar (26) pred policijom tvrdio da je brava na vratima automobila koji je koristio bila pokvarena, što je olakšalo nepoznatim osobama da postave bombu ispod sjedišta vozača, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 20. 04. 2018 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

ISTRAGA Policija je 14. decembra prošle godine, u automobilu u kojem su se nalazili Miloš Vidmar  i Miloš Radović (28), pronašla eksploziv, nakon čega su obojica uhapšeni. Valentina Vidmar je potvrdila da se automobil ,,golf 4“ koji je kritične prilike koristio njen sin vodi na njeno ime. Osim Valentine Vidmar, za juče je bilo planirano saslušanje Podgoričanina Nikole Vujotića na kojeg je Tužilaštvo proširilo istragu, ali do njega nije došlo jer je ovaj osumnjičeni nedostupan crnogorskim vlastima. Pobjeda saznaje da će za njim biti raspisana nacionalna potjernica. Prema nezvaničnim informacijama, Vujotić se našao pod lupom Tužilaštva nakon što su forenzičari pronašli DNK tragove na spoljašnjem i unutrašnjem dijelu eksplozivne naprave koja je pronađena ispod sjedišta okrivljenog Vidmara. Osim DNK tragova Vujotića pronađeni su i biološki tragovi NN osobe, ali i okrivljenog Vidmara koji se od sredine decembra nalazi u pritvoru. Advokat Ratko Pantović je kazao da mu Tužilaštvo nije dostavilo ovaj forenzički nalaz, kako su objasnili, zbog zaštite tajnosti istrage.

- Ovaj nalaz bi potvrdio iskaz Vidmara koji je dao u policiji i Tužilaštvu da nije znao da se ispod njegovog sjedišta nalazi eksploziv i da je pretresom policije spriječena njegova likvidacij. Prilikom pretresa automobila, na zahtjev policajaca Vidmar je izvukao ispod svog sjedišta eksplozivnu napravu za koju nije znao da se nalazi u automobilu. Tom prilikom je i dotakao spoljašnji dio eksploziva, pa je logično da su analize na bombi identifikovale i njegov DNK materijal. Analizu o DNK vještačenju nijesam dobio, ali ću je tražiti od tužilaš tva – kazao je advokat Pantović.

NEGIRANJE OPTUŽBI On je ranije tvrdio da su netačni navodi medija da su Vidmar i Vujotić zajedno napravili eksplozivnu napravu. - Vidmar tvrdi da ne poznaje Nikolu Vujotića i da ga nikad u životu nije sreo niti zna kako izgleda – kazao je Pantović. Miloš Vidmar je brat Nemanje Vidmara koji je optužen za ubistvo sugrađanina Luke Milića u junu 2015. godine, u lokalu „Rajska ptica“ na Zlatici. Više Pobjedinih izvora tvrdi da su Vidmar i Radović odranije poznati policiji, a povezuju se sa grupom Minje Šakovića, koji je prema evidencijama policije povezan sa škaljarskim klanom. Sa druge strane, Pobjeda saznaje da je Nikola Vujotić, u odnosu na kojeg je proširena istraga, mlađi brat Milana Vujotića kome je 19. februara 2015. godine blindirani automobil ,,audi“ A8 dignut u vazduh usred bijela dana. Iako ime Milana Vujotića nije pominjano u medijima, njime se policija bavila tokom 2011. godine u dokumentu „OCTA – Procjena opasnosti od organizovanog kriminala“. On je u „bijeloj knjizi“ pominjan kao istureni član ,,kavačkog klana“. On se pominje kao neko ko se bavi sumnjivim poslovima i ima dobre veze s kriminalnim klanovima. 

Komentari: 0

Novi komentar