IRF podržao još jednu uspješnu investiciju

Iskustva Evrope i svijeta u pekari Nonna

Pekara Nonna, otvorena prije manje od mjesec u Podgorici, je projekat oživljen idejom Aleksandre Fatović, ali i kreditnom podrškom Investiciono razvojnog fonda (IRF).
Objavljeno: 20. 04. 2018 - 11:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vlasnica tog objekta za Dnevne novine objašnjava da je Nonna kombinacija iskustava iz zemalja Evrope i svijeta, kao i dobre ponude hrane i ambijenta.

"Posao smo počeli od sopstvenih sredstava, dok je IRF učestvovao sa oko 50 odsto u ukupnoj investiciji, i to u pravom trenutku. Kada imate finansijsku podršku radite rasterećenije i imate prostora za razvoj ideja i projekata, koje na kraju doprinose uspjehu i stabilnosti poslovanja", ističe Fatović i dodaje da, nakon prve saradnje sa IRF-om, vjeruje u još njih.

Iako je Nonna tek "rođena", Fatović se već može pohvaliti zadovoljnim mušterijama.

"Zadovoljni smo, jer primjećujemo da svako ko jednom dođe, posjeti nas još koji put - na doručak, jutarnju kafu ili popodnevne krofne", naglašava Fatović.

pekara-nonna-sendvici

Zaposleni

U Nonna timu ima šestoro zaposlenih čiji će rad, kako Fatović ističe, biti osnova za sve naredne. 

"Želimo da timski kontinuirano napredujemo, pa ulažemo u edukaciju zaposlenih. Kafeterija ima stručne saradnike dok dio pekare dopunjuju tehnolozi jedne velike svjetske kompanije sa kojom sarađujemo, zbog čega smatramo da će svako naredno proširenje ići brže, lakše i jednostavnije", kazala je naša sagovornica.

Nonna ponudu čine pekarski specijaliteti, italijanska Kimbo kafa, hladno cijeđeni sokovi i krofne koje, osim ukusom, mame i lijepim pakovanjem.

"Želimo da se naši gosti osjećaju posebno. Trudimo se da ostvarimo kontakt sa njima i da ih lijepo ugostimo", ukazala je Fatović.

pekara-nonna-krofne

Planovi

Trenutno, u Nonni žele da prošire posao i ponudu u druge prijateljske kuće i lokale.

"Tokom proljeća, brend ćemo širiti na još lokacija u Podgorici i na primorju", najavila je Fatović.

Kako opisuje, to doživljava kao poseban izazov i korak ka nastavku uspješne Nonna priče. Govoreći o poteškoćama prije otvaranja radnje, ocijenila je da ne postoji nerješiva situacija, te da se uz kvalitetne poslovne odnose i saradnju sa dobavljačima sve može riješiti.

"Na tom putu smo sazreli i postali iskusni, pa će naredna Nonna biti lakše realizovana", smatra Fatović i zaključuje da ništa nije mjerilo dobrog rada sem dobrih odnosa, zadovoljstva i osmijeha mušterija.

D.J.

 

pekara-nonna

Enterijer Nonne odiše karakterističnim detaljima, među kojima najviše pažnje privlači sto od hrasta starog više od 100 godina.

"Prilikom obrade tog drveta dobili smo indentične polovine i tako odlučili da gostima, vrijeme za tim stolom bude opušteno, ispunjeno komunikacijom, interakcijom i zajedničkim užitkom", kazala je Fatović.

pekara-nonna-1

Komentari: 3

aurora borealis

20. 04. 2018 - 12:38

jos samo da nam kazete adresu pekarice? mislim stvarno. ni sa fotki ne mogu dokuciti gdje bi ovo moglo biti
ja

20. 04. 2018 - 15:10

E necu ti rec da bi crkla.
Nonna

20. 04. 2018 - 18:55

Moskovska 44, Preko puta maxim zgrade. Ocekujemo Vas
Novi komentar