NTO i MORT

Predstavili ponudu u Prištini

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i partnerima, predstavilo turističku ponudu Crne Gore na Sajmu turizma i sporta u Prištini. 
Objavljeno: 20. 04. 2018 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministartstvu održivog razvoja i turizma, Ćazim Hodžić, koji je predvodio crnogorsku delegaciju, kazao je na otvaranju sajma da se broj turista sa Kosova svake godine povećava.

On je pozvao građane Kosova da odmore provedu u Crnoj Gori. 

Na Sajmu, koji je počeo u četvrtak, saopšteno je da su aktivnosti na pripremi ljetnje sezone u završnoj fazi, kao i da je Crna Gora otvorena i sigurna za posjetioce sa svih tržišta. 

Iz Ministarstva su saopštili da je posjetiocima crnogorskog štanda poručeno da Crna Gora spremno čeka početak nove turističke sezone. 

„Oni su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa novinama koje ih očekuju tokom predstojeće sezone, koje su uglavnom vezane za putnu infrastrukturu, ubrzanom dinamikom prelaska granice tokom sezone, specijalnom ponudom sa povoljnostima, ponudom za aktivni odmor, kao i konkurentnim cijenama“, navodi se u saopštenju. 

Na Sajmu, koji završava danas, ponudu su predstavile lokalne turističke organizacije Ulcinja, Budve i Tivta, kao i veliki broj privrednika iz Crne Gore. 

Crnu Goru je prošle godine posjetilo 46,95 hiljada turista sa Kosova, 21 odsto više u odnosu na 2016. godinu. Oni su ostvarili 255,12 hiljada noćenja, 26,43 odsto više nego 2016.

Komentari: 0

Novi komentar