Pomagali mu prijatelji i profesori

Đukanović: Istraživanje nije politički motivisano, rađeno je volonterski

Nevladino udruženje Centar za akademski integritet, koje je danas optužilo lidera Demokrata Aleksu Bečića da je plagirao polovinu svog magistarskog rada, nije poznato široj crnogorskoj javnosti.
Objavljeno: 20. 04. 2018 - 15:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Danas je na pres konferenciji govorio izvršni direktor tog udruženja Mitar Đukanović, koji je naknadno za Portal Analitika potvrdio da je udruženje osnovano u martu ove godine.

On je rekao da su radove Alekse Bečića, ministara zdravlja, prosvjete i odbrane - Kenana Hrapovića, Damira Šehović i Predraga Boškovića - i profesora Janka Radulovića izabrali "metodom slučajnog uzorka radova dostupnih na internetu", s tim što im je, kako je rekao, uzorak bio ograničen.

Đukanović je kazao da je cijeli projekat realizovan na volonetraskoj bazi, te da mu je u tome pomagao "prijatelj programer i profesori fakulteta, koji su željeli da ostanu anonimni".

On je istakao da stoji iza svojih nalaza i da je želio da ukaže na probleme, te da mu nije cilj da od toga uzima novac.

Đukanović je odbacio tvrdnje Demokrata da je njegovo istraživanje politički motivisano, te da je realizovano zajedno sa Feđom Pavlovićem, sinom funkcionere DF-a Koče Pavlovića.

Kako je dodao, Pavlovićevog sina poznaje, ali tvrdi da on nije učestvovao u ovom projektu.

Đukanović je rekao i da je student Ekonomskog fakulteta.

Foto: PR Centar

Komentari: 1

Vanja

20. 04. 2018 - 21:23

Becicu,Becicu,niko te ne voli,svi protiv tebe,Gospodjica-a,Minic juce osta bez glasa vicuci,a niko ju nije nista pitao,Koca danas,hvali sina po sistemu,hvalila moja usta,moje dijete,tebe nidje,znas da napadas ljude bez cenzure,zato je ovo moralo da ti se desi"ima boga"od toliko radova,uzorak tvoj rad,koji si ti baksuz.Daj Milicku danas,da isprepada pa ce svi ucutati ni p od plagijata nece smjet pomenuti.Magistar Becic.Becicu naucite da postujete pa cete biti postovani.Izadji i izvini se CG javnosti na plagijatu!!!.
Novi komentar