Reagovanje NVO Centar za akademski integritet

Bečić da odgovori da li je prepisao magistarsku tezu

U vezi zvanične reakcije političke partije Demokratska Crna Gora na današnje predstavljanje našeg pilot-istraživanja, koja obiluje ličnim napadima, neosnovanim i zlonamjernim insinuacijama, kao izvršni direktor NVO Centar za akademski integritet želim da saopštim da  nisam, niti sam ikad bio aktivista DF-a – tačnije, nisam nikad bio član niti jedne političke stranke. Kao i velika većina građana Crne Gore, imam svoja politička uvjerenja, ali ne vidim kakve veze pitanja partijske politike imaju sa činjenicom da je gospodin Bečić plagirao magistarsku disertaciju, izjavio je direktor NVO Centar za akademski integritet Mitar Đukanović.
Objavljeno: 20. 04. 2018 - 17:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njegovo reagovanje, objavljeno na Fejsbuk stranici NVO, prenosimo integralno.  

"Nije nikakva tajna da, kao izvršni direktor našeg nevladinog udruženja, opsežnu analizu autentičnosti šest naučnih radova (uključujući i magistarsku disertaciju gospodina Bečića) nisam radio sam. U tom smislu, naša NVO je zahvalna univerzitetskim profesorima i stručnim pojedincima koji su nam u istraživanju pomagali – između ostalog, i gospodinu Pavloviću, koga sam, zbog njegovog pređašnjeg bavljenja ovom tematikom, lično zamolio da mi pomogne u sastavljanju analize.

Nepristojno je, i vrlo indikativno, to što se partija gospodina Bečića u svojoj reakciji bavi isključivo pitanjem ko sve stoji iza našeg projekta, bez ikakvog poricanja činjenica i dokaza koje smo danas iznijeli. Povodom te reakcije, pozivamo gospodina Bečića da odgovori na jednostavno pitanje: da li je plagirao magistarsku tezu, i koji je od dokaza koje smo iznijeli netačan. Pošto smo dokaze o plagijatu Alekse Bečića iznijeli pod punom odgovornošću, ja i moja NVO smo spremni da tu diskusiju nastavimo na sudu.

 Nije ni naše nevladino udruženje, ni Demokratski front, ili bilo kakva druga politička struktura kriva što je Aleksa Bečić magistarsku tezu prepisao od gospođe iz Banja Luke. Ovdje se ne radi ni o kakvoj «hajki», «monstruoznim lažima», «brutalnim neistinama» ili svjetskoj zavjeri protiv lidera Demokrata, već isključivo o činjenici da je plagirao disertaciju. Tu činjenicu ostavljamo Tužilaštvu".

Komentari: 5

djevojka_sa_pomorandzama

20. 04. 2018 - 18:20

Posto se tu odluku predali tuzilastvu, prestanite vec jednom sa sirenjima lazi, i sacekajte odluku, koja svakako nece biti u vasu korist :)
Boban Bg

20. 04. 2018 - 19:13

Iźedi te pomorandže, moža ti pomognu da nešto shvatiš, pa se nećeš lijepiti na svaštočine, koje samo u Crnoj Gori mogu zavoditi neznavene.
Tesla

20. 04. 2018 - 19:03

Ako nijesi znao Aleksa,u EU pa i sire svaki rad sa vise od 10% prepiske je plagijat.E pa druze moj “posteni” reci jesili ili nijesi prepisao? Ne pravi stvar gorom nego sto jest (a gore skoro nemoze bit za tebe).
Nece da odgovori, g."Magistar"

20. 04. 2018 - 22:13

Ljudi moji, ovaj koristi Jokicevu formulu i nikada na ovo direktno nece odgovoriti. Sjecate li se kad je Jokic bio optuzen da je bio drzavljanin Srbije? Sad ce da kukuricu o "brutalnom progonu" ! Hehehehe, sedmobataljonska pilad!
Niksicanin

20. 04. 2018 - 22:18

E pa dragi Crnogorci Srbi Bosnjaci Albanci i ostali sad pogledajte kako nas dragi Aljeksa spreman da falsifikuje stvari a vi mu dajte podrsku.Covjek koji se od cetnika preporodi u Crnogorca je sada pokazao svoje pravo lice.A mozete misliti sta bi radio da dodje na vlast.
Novi komentar