Reagovanje Demokrata

Ako istraživanje nije politički motivisano čemu anonimnost saradnika?

Demokratska Crna Gora reagovala je na reagovanje NVO Centar za akademski integritet ističući da ako njihovo istraživanje nije politički motivisano, kako tvrde u toj NVO, zašto insistiraju na anonimnosti saradnika? U reagovanju se ističe i da su optužbe da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić prepisao svoj magistarski rad "prljava igra smišljena u kuhinji jednog dijela DF-a, a za račun MIla Đukanovića".
Objavljeno: 20. 04. 2018 - 18:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Nemušto reagovanje Mitra Đukanovića, aktiviste DF-a i izvršnog direktora i vjerovatno jedinog člana novoosnovanog  NVU „Centar za akademski integritet“,  koji je danas u javnost plasirao lažno istraživanje i poturio monstruoznu podmetačinu o navodnom plagijatu magistarskog rada Alekse Bečića, u kojem je naveo da istraživanje nije politički motivisano, samo je još jedna beskrupulozna laž aktiviste DF-a i poslušnika DPS-a.

Naime, ako istraživanje nije politički motivisano, ako je istinito, provjereno, ako je urađeno u skladu sa standardima, ako nije lažno i ako nije podmetačina, zašto su onda"prijatelj programer i profesori fakulteta“ insistirali na tome da ostanu anonimni? Zdravorazumski razmišljajući, svaki odgovoran građanin, koji učestvuje u izradi nekog projekta ne bi imao ništa protiv da se njegovo ime javno objavi, osim ako,  naravno, nije učestvovao u izradi lažnog, perfidnog i udbaškog projekta, u kojem su plasirane notorne i gnusne neistine.

Da bi crnogorskoj javnosti bilo jasno da je ovo samo prljava igra smišljena u kuhinji jednog dijela DF-a, a za račun Mila Đukanovića, i da Mitar Đukanović po drugi put danas javno laže, dokaz su  njegovi višemjesečni statusi na FB-u, u kojima neskriveno iskazuje ogroman animozitet prema predsjedniku Demokrata. Ali, gle čuda, te objave na svom FB profilu, kao i komentare slične uvredljive sadržine na račun predsjednika Demokrata ispod statusa drugih FB korisnika, Mitar Đukanović je obrisao prije nego što je predstavio svoje perfidno istraživanje. Dakle, jasno je da je to smišljeno urađeno, sa ciljem da sakrije da je lažno istraživanje politički motivisano. 

Mitar Đukanović danas po treći put laže kada kaže da u izradi njegovog podmetnutog istraživanja nije učestvovao Feđa Pavlović, sin funkcionera DF-a, Koče Pavlovića, i menadžer kampanje DF-a. Naime, svaki iole informatički pismen čovjek sa lakoćom može da primijeti da je u "Power point" prezentaciji, javno objavljenom dokumentu na sajtu PR Centra, u svim zaglavljima ("header-ima") slajdova, ispisano ime korisnika ("User-a") koji je izradio ili modifikovao prezentaciju, kao i datum kada je to učinjeno. Tamo veoma jasno stoji "Feđa Pavlovic 19.4.2018.". Drugim riječima, gospodin Pavlović je zaboravio da ukloni trag koji ga nesumnjivo povezuje sa podmetanjem koje je predstavio Đukanović. Narod bi rekao - ima boga! Ne postoji drugo objašnjenje za činjenicu što se Feđa Pavlović pojavljuje kao kreator ili onaj koji mijenja prezentaciju, iako očekujemo da će pomenuta gospoda izaći sa još nekom sličnom podmetačinom i novom montažom. 

Istina uvijek nekako izađe na svijetlo dana. Ne znamo što je pomenutoj gospodi ovo htjelo, jer ćemo sada, sa jačim motivom nego ikada, nastaviti da raskrinkavamo udbaše i spavače u redovima opozicije.

Na kraju, pozivamo cijelu zainteresovanu, a naročito stručnu javnost, CGO (kao NVO koja se bavi ovom tematikom), ali i mentora pri izradi magistarskog rada Alekse Bečića da se ovim povodom oglase i iznesu nesumnjiv stav o pokušaju diskreditacije predsjednika najjače opozicione partije".

demokrateodgovor

demokrateodg2

demokrateodg3

demokrateodg4

Komentari: 7

Mrtvozornik

20. 04. 2018 - 19:26

Da li je plagirao rad ili nije?...na to pitanje nema odgovora od "demagoga" nego akcenat stavljaju na nebitne stvari.provaljen je aljeksa pa sad treba izaci iz pat pozicije
Mijat

21. 04. 2018 - 17:33

Aljeksa nije.plagijator.nego nelki Aleksa Mali....
Vitez od savskih mostova

20. 04. 2018 - 19:46

Zbilja lik još nije rekao jesu li tačni ovi navodi ili ne..... ?!
Mato Pantov s Velimlja

20. 04. 2018 - 19:52

Kakva je bila mrcena komisija za odbranu magistarskog rada kad joj je preposteni Aleksa mogao podvaliti takvu intelektualnu lupestinu od pola prepisanog rada? Dje je on uopste uspio maristrirati? On je izgleda uspio ono sto je malo kome poslo za rukom. PLAGIRAO JE PLAGIJATORA!
Guest_12466

20. 04. 2018 - 21:12

Becicu, cime se ti bavis? Pusti Mitra, Fedju, Kocu, Mila, samo odgovori na pitanje : kako je tudj rad prepisan i nalazi se u tvom radu? Sve ostalo je nebitno.
34588

21. 04. 2018 - 17:30

Kaze Aleksa da nije Aeksa nego Aljeksa. I ALJEKSA nije plagijator, on je (ne)demokrata.
Mijat

21. 04. 2018 - 20:29

Aljeksa je to samo prepisao na svoj bemokrarski nacin. Nije ukrao tudje..!?
Novi komentar