Radunović: Zajednička lista garantuje pobjedu

Zajednička opoziciona lista garantovala bi pobjedu u Glavnom gradu, a ni izlazak opozicije u dvije ili tri kolone neće biti fatalan, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović.
Objavljeno: 21. 04. 2018 - 14:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema njegovim riječima, DF je analizirao aktuelnu situaciju i ocijenio da je u ovom trenutku poželjan dogovor svih u opoziciji, kako bi se došlo do formiranja jedinstvenih izbornih lista.

"Znamo da su neke opozicione koalicije već predale izborne liste, i to dok je trajala kampanja Mladena Bojanića, ali one još nijesu potvrđene od OIK-a, tako da još ima vremena da te stranke preispitaju svoj potez i razmisle o potencijalnom značaju Dontovove formule na konačni ishod izbora.
Posebno u Podgorici", rekao je Radunović u intervjuu agenciji MINA.

On je kazao da važnija pobjeda opozicije, nego nečije sujete i prebrojavanje unutar opozicionih redova.

"Iskreno, ne nadam se previše da će doći do obrta i da će povući listu, iako bi, sigurno, zajednička lista garantovala pobjedu u Glavnom gradu. Ipak, mislim da ovog puta ni izlazak opozicije u dvije ili tri kolone neće bidi fatalan", rekao je Radunović.

On je dodao da treba da obezbijediti da se ne rasipa mnogo glasova samostalnim izlaskom nekih "autsajderskih listi".

Radunović je naveo da duboko vjeruje u pobjedu opozicije u većini gradova u kojima će u maju biti održani lokalni izbori, a da će posebno biti značajna pobjeda u Podgorici.

"Uspjeh opozicije u Glavnom gradu zaustavio bi režim na sadašnjem putu da u Crnoj Gori zavede otvorenu strahovladu, a samim tim otvorio mnoge opcije za djelovanje opozicije u narednom periodu", rekao je Radunović.

On je ocijenio da zato nema prostora, a posebno vremena, za bilo čija "politička izmotavanja i sitne kalkulacije".

"Naravno, neophodno je što prije posložiti neke kockice u opoziciji, pokušati odagnati propuste koji su bili evidentni u predsjedničkoj kampanji, a koji su dominantno rezultat nepromišljenih i ishitrenih poteza pojedinih opozicionih stranaka, i pronaći modele koji donose uspjeh", smatra Radunović.

Na pitanje do kad ce DF čekati odgovore ostalih iz opozicije, Radunović je odgovorio da niko ne može postavljati rokove, jer su oni postavljeni samim tim što je do izbora ostalo tek malo više od mjesec.

"U narednih nekoliko dana treba da bude poznato sve - ko želi pobjedu, odnosno da se opozicija ukrupnjava i zajednički odupre diktaturi, da li ima onih koji to neće, što bi vodilo podjelama u opoziciji, ali i da vidimo ima li onih koji zarad ko zna kakvih interesa rizikuju rasipanje opozicionih glasova", kazao je Radunović.

On je rekao da u DF već prepoznaju snage u opoziciji koje pokazuju dobru volju da budu dio jedne velike pobjedničke priče, i koje se vrlo odgovorno i racionalno ponašaju u tom pravcu.

Upitan u kojoj su fazi su pregovori sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) o zajedničkom nastupu na izborima, Radunović je naveo je rekao da DF želi da razgovara sa svima, jer su predložili jedinstveni nastup opozicije.

Radunović je potvrdio da postoje intenzivni kontakti sa SNP-om, koji je, kako je naveo, značajan opozicioni subjekt, i sa kojim godinama zajednički vode borbu protiv kriminalnog režima.

On je ocijenio da se na primjeru Berana pokazala snaga koalicije DF-SNP.

"Sada je prilika da djelujemo svi zajedno, da zajednički odgovorimo na pokušaj vlasti da Crnu Goru, nakon krađe na predsjedničkim izborima, odvuče u otvorenu diktaturu", kazao je Radunović.

On je dodao da ako se oslušnu signali koji stižu od opozicionih glasača, onda sigurno niko neće biti u dilemi koji potez treba da se povuče.

"DF, naravno, ima plan za svaki scenario, ali smo kao najjači u opoziciji bili dužni da našim kolegama predložimo model koji donosi uspjeh. Mislim da se svi glasači DF i SNP-a nadaju dogovoru", zaključio je Radunović.

Komentari: 12

Vec vidjeno

21. 04. 2018 - 15:01

Ovo mi zvuci poznato?!
Podi 21

21. 04. 2018 - 15:19

Mister Offis će da ih nagrde sve. Štab će da bidne na jahti ispred apartmana u Bijeloj.
BODIN

21. 04. 2018 - 15:31

Što bi bilo sa DPS-om da nema vas.Previše je postala očita vaša saradnja i još pojedinih iz opozicije sa vlašću.Jedino su ostale dvije šanse za spas robovskog života,lažanja i pohare ovog naroda u Crnoj Gori koji ište slobodu i spas.Veliki bunt i borba za spas i životni opstanak .A druga je da se svi građani do jednog učlane u vladajuću partiju -DPS.Treće opcije nema za izlazak iz ovog lavirinta nema.SDloboda za CRNU GORU!!!!!!!
Mijat

21. 04. 2018 - 15:39

Vi prvo da odlezite zasluzene kazne za terotizaz protiv drzave. Vasa politika je vec osudjena i brzo ce nestati. Izdaja domovine treba skupo da se plati.
34588

21. 04. 2018 - 16:03

Vasoj politici je dosao kraj
34588

21. 04. 2018 - 16:03

Vasoj politici je dosao kraj
Niksicanin

21. 04. 2018 - 16:35

Ko vise slusa sta ti pricas moj Radunovicu.Sad ce ljeto idi suncaj se i kupaj se .Pozovi malo svoje partijske kolege iz Df na jahtu a ovom naivnom narodu prosipaj malo pricu o postenju u koju ti samo jos nepismeni vjeruju.
Fasyx

21. 04. 2018 - 16:36

Podrška za DF!
U (nezasluzenu) penziju vise i

21. 04. 2018 - 17:20

Ukoliko DF ne preuzmu mladi kadrovi,kojih ima dosta u bazi DF,a koji ne mogu da dodju do izrazaja od Radunovica sa drustvom,mogu slobodno brzih dana da stave katanac DF.
psihijatar

21. 04. 2018 - 20:50

Hehehe....cudak
Uskok

21. 04. 2018 - 21:18

Trla baba dlan da joj prodje dan.
Uskok

21. 04. 2018 - 21:18

Trla baba dlan da joj prodje dan.
Novi komentar