Moto GP

Lorenco: Nijesu vozači problem, već direkcija trke

Vozač Dukatija, Horhe Lorenco, rekao je da su za agresivnu vožnju u Moto GP šampionatu odgovorni zvaničnici, zbog toga što kazne koje se izriču nijesu učinkovite.
Objavljeno: 21. 04. 2018 - 17:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

U posljednje dvije nedjelje traja debata oko kazni zbog dešavanja na Velikoj nagradi Argentine, na kojoj je branilac titule Mark Markes kažnjen zbog incidenata koje je izazvao u duelima sa Alešom Espargarom i Valentinom Rosijem.

Zbog kontakta sa 'Doktorom', mladi Španac je ostao bez bodova na stazi "Termas de Rio Ondo", ali je od tada bilo poziva da vozač Repsol Honde treba dodatno da bude kažnjen. 

Međutim, kada je Lorenco upitan pred trku za Veliku nagradu Amerike da li je trenutni sistem kazni blag, petostruki svjetski šampion je rekao da je bila potrebna velika kontroverza da bi se to pitanje povelo.

"Kao i uvijek, potrebno je da se desi nešto veliko da bi se reagovalo i nešto promijenilo. Moje mišljenje je da ne treba da bude tako. Ali, život nije uvijek onakav kakav želite. Da bi se nešto promijenilo, nešto krupno može da se desi. Sada izgleda da moramo da uradimo nešto zbog Markovih, Alešovih i Valentinovih postupaka. To je trebalo da se desi ranije", rekao je Lorenco, "U opasnom sportu, moramo da zaštitimo vozača. Jedno je biti lud kada ste sami na stazi, ali kada ugrožavate druge vozače, u pitanju je potpuno drugačija priča. Direkcija trka treba da kažnjava jednako oštro, u skladu s postupcima".

Španski motociklista je potom naglasio da vozače ne bi trebalo kriviti jer voze agresivno, ako ih sistem ne kažnjava dovoljno za to.

"Nije to krivica vozača, već direkcije trke koja bi trebalo da izriče oštrije kazne, pa se vozači neće tako ponašati. Uvijek je kriva direkcija trke", istakao je Lorenco, a prenosi motorsport.com.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja ovog vikenda, Velikom nagradom Amerike.

Komentari: 0

Novi komentar