ISIS u novom propagandnom posteru ubio Trampa

Šefovi terorističke grupe ISIS zaprijetili su u novom propagandnom videu ubistvom američkog predsjednika Donalda Trampa i spaljivanjem Sijetla.
Objavljeno: 21. 04. 2018 - 18:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dva kanala ISIS-a na socijalnim medijima objavila su video u kojem je prikazan Tramp sa vezanim rukama i pištoljem uperenim u glavu.

Drugi džihadista stoji pored i govori “Uskoro će nesreća biti u tvojoj zemlji dok se ne ispuni ugljenisanim lobanjama”.

Na snimku je Tramp u narandžastoj zatvoreničkoj uniformi. ISIS je poznat po oblačenju svojih žrtava u narandžaste uniforme zatvora u Gvantamo.

Propagandno krilo tzv. Islamske države objavilo je snimak na kojem terorista stoji sa uperenim pištoljem u glavu vozača kamiona. U toj poruci obećavaju se napadi u SAD i na Zapadu.

U decembru je teroristička grupa izbacila sliku Trampa i izraelskog lidera Benjamina Netanjahua koji kleče pred maskiranim egzekutorom. Slika na kojoj se vidi i džamija al-Aska najavila je napade u pamfletima koji su kružili internetom.

Objavili su i slike dvoje djece, jedno koje sanja da postane bombaš grupe, a drugo se moli za smrt Amerikanaca i šiita.

Video je objavljen nakon što su SAD objavile da ISIS još nije poražen u Siriji. Kako piše “Daily mail”, američka vojska pažljivo prati ISIS u Siriji i Iraju gdje su militanti pretrpjeli 98 odsto gubitaka, pema rečima Pentagona.

Progres je, kako navodi britanski list, djelimično zaustavljen na sjeveru zbog turske vojne intervencije, koji su napali položaje Kurda u Afrinu.

 

Komentari: 0

Novi komentar