Bečić pisao Stankoviću

Spremaju nam montaže video-zapisa seksualne konotacije

Lider Demokrata Aleksa Bečić uputio je vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću otvoreno pismo, u kojem navodi da je “slučaj plagijat”, smišljena akcija dijela DF-a i DPS-a, kako bi Demokratskoj Crnoj Gori bila nasnesena politička šteta. Bečić ima saznanja da, kako je naveo, ta grupa radi na "montaži video zapisa seksualne konotacije, kako bi pokušali da diskredituju njegove najbliže saradnike”.
Objavljeno: 22. 04. 2018 - 11:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bečićevo pismo prenosimo bez redakcijskih intervencija:

Dana 29.04.2017. godine, Specijalnom državnom tužiocu podnio sam krivičnu prijavu protiv NN lica zbog počinjenih krivičnih djela iz Glave dvadeset šest Krivičnog zakonika Crne Gore - ,,Krivična djela protiv izbornih prava“, kao i drugih krivičnih djela iz ovog Zakonika.

Tada je građanima Herceg Novog, na kućnu adresu, od strane anonimnog pošiljaoca, dostavljeno pismo monstruozne sadržine, koje je obilovalo najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore.

Tim pismom NN lice/lica izvršilo je više krivičnih djela s osnovnim ciljem da se na protivpravan – kriminalan način utiče na birače u Herceg Novom da na izborima 07. maja 2017. godine ne glasaju za izbornu listu Demokratske Crne Gore.

Dana, 03.05.2017. godine, Specijalnom državnom tužiocu, dostavio sam dopunu navedene krivične prijave i ukazao na neophodnost hitnog postupanja nadležnog tužilaštva iz više razloga. Prvo, kako bi se preduprijedilo dalje širenje neistinitih kvalifikacija na račun Demokratske Crne Gore. Drugo, kako bi bio spriječen neko drugi da mu na um padne da vrši slična djela prema bilo kome, i stvara zabrinutost kod dobrog dijela porodica u Crnoj Gori. I treće, kako bi se konačno pokazalo da u Crnoj Gori postoji bar malo vladavine prava i da pravda nije selektivna.

Tim pismom, pozvao sam Specijalnog državnog tužioca da što prije postupi po navedenoj krivičnoj prijavi i njenoj dopuni, jer ako se ovakve stvari dopuste u 21. vijeku, u zemlji kandidatu za članstvo u EU, zamislite šta sve možemo sjutra očekivati. Ako se nalogodavci poziva na linč hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravdi, onda sve može biti dozvoljeno.

Međutim, istraga o ovom predmetu do danas nije okončana, a počinioci i nalogodavci ovog krivičnog djela nisu pronađeni. Ali su zato monstruozni napadi i podmetanja prema Demokratskoj Crnoj Gori, u susret bilo kojim izborima nastavljeni nesmanjenim intenzitetom.

Sve ovo nastavilo se monstruoznom, udbaškom i političkom podmetačinom da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić plagirao svoj magistarski rad.

Tu tvrdnju, na održanoj press konferenciji dana 20.04.2018. godine iznio je aktivista DF-a, izvršni direktor nevladinog udruženja, "Centar za akademski integritet“, prezentirajući lažno istraživanje, u čijoj izradi je učestvovao i Feđa Pavlović, menadžer kampanje DF-a.

Više je nego jasno da se radi o smišljenoj akciji u dijelu DF- i DPS-a, kako bi Demokratskoj Crnoj Gori bila nanesena politička šteta u susret predstojećim izborima u Podgorici i u još 11 opština.

Demokrate imaju saznanje da ova organizovana kriminalna grupa za prevare, radi na montaži video-zapisa seksualne konotacije kako bi monstruoznim montažama u stilu klasičnih prevaranata pokušali da diskredituju najbliže saradnike predsjednika Demokrata.

Sve ovo je samo nastavak kampanje iz Herceg Novog, gdje su očigledno isti nalogodavci, takođe mjesec dana pred izbore, poslali pismo monstruozne neistinite i uvredljive sadržine i dijelili građanima Herceg Novog, a da tužilaštvo ni do danas nije okončalo istragu u ovom predmetu.

Pozivam Vas, da u skladu sa Vašim nadležnostima preduzmete neophodne mjere i radnje, kao bi nadležno tužilaštvo konačno okančalo istražni postupak po našoj podnesenoj krivičnoj prijavi br. 01/319 od 29.04.2017. godine, i time preventivno djeluje prema mogućim počiniocima sličnih krivičnih djela, čiji je jedini cilj da na protivpravan – kriminalan način utiču na izbornu volju građana u susret predstojećim lokalnim izborima u Crnoj Gori, a na štetu Demokratske Crne Gore kao najjače opozicione partije u Crnoj Gori.

Tužilaštvo u jednoj državi i postoji, da u saradnji sa policijom, spriječi vršenje ovakvih učestalih društveno neprihvatljivih i štetnih pojava, pronađe počinioce i pokrene postupak njihove krivično pravne odgovornosti. U protivnom, sve više postajemo društvo u kojem, zarad interesa partija na vlasti, pojedincima može biti sve dozvoljeno.

Komentari: 25

Zagor

22. 04. 2018 - 12:32

Kad vidim sta se sve desilo ovih 2 godine te vase reakcije a i cutanja na niz vaznih pitanja te ova zadnja stvar u vezi plagijatorskog rada i vase lupetanje i skrecanje price i odbijanja odgovora na pitanje - DOLAZIM do zakljucka da ste vi u stanju na sve,cak i da izmislite pricu samo da bi se kamuflirali i sebe zastitili.
@ za Zagora

22. 04. 2018 - 19:32

Apsolutno se slazemo i sjeti se4 provociranja po Mojkovcu i Cetinju i izmisljenih prijetnji kobajagi DPSovaca
...... ???

22. 04. 2018 - 12:37

Bečiću da li se radi o video zapisima ...... ??: .........
Tesla

22. 04. 2018 - 12:42

Becicu,kad cemo od tebe cuti jel gradonacelnik Kotora drzavljanin Srbije (bio) kad ste ga postavili da gradonacelnika? Jesi li prepisivao radove? Kojim jezikom govoris?Priznajes li CG crkvu?Kakve su ti veze sa Amfilohijem?Dali je on vas glavni sponzor?Eto necu puno pitati ali moram ti reci da za ovih nekoliko godina odkako imas partiju ni na jedno pitanje koje se sustinski CG tice ti nijesi dao odgovor.
Dva aršina

22. 04. 2018 - 12:45

Bečić traži od javnog tužioca da pokrene istražbne radnje zbog pisma iz HN i optužbe za plagijat magistarskog rada. Prvo, za pismo iz HN on reče da je monstruozne sadržine. Pismo može da piše ko hoće. Bečić već godinama iznosi monstruzne optužbe protiv mnogih bez ikakvog dokaza, a sada kada je on u pitanju traži da se čitava CG "digne na noge". Drugo, Demagozi održaše nekoliko press konferencija i izdaše više saopštenja o plagijatu magistrature. Međutim, oni ne odgovoriše na osnovno pitanje, da li je plagirao magistrarski rad. Svakome obrazovanom je sve jasno. Bečić uvijek ima dva aršina. Đoko Orlandić
Zagor

22. 04. 2018 - 20:50

@Djoko, vjeruj mi da sam ubijedjen i to 100% da oni to sami sebi podmecu.A znas sam da ovakve stvari kad tad izplivaju na povrsinu....
Između redova

23. 04. 2018 - 00:24

To sam i napisao "između redova"
Ne zaslužuje pozornost

22. 04. 2018 - 13:03

Becic pokušava sebe postaviti u centru pažnje javnosti, na bilo koji način i bilo kojim povodom. Becic je nedefinirana ličnost, skrivenih političkih- retrogradnih ciljeva. Ne zaslužuje onim sto i kako radi ni najmanju pozornost.
CG

22. 04. 2018 - 13:31

Mali, ne lupaj! Kakvo ti je to ponašanje: partija, to sam ja? Niko ne napada Demokrate, no tebe lično! Tako se i brani, ako nijesi kriv i imaš integriteta! U svakom slučaju ne brini: ako se dokaže plagijat, možeš u ambasadore! Nijesi ni ti grđi od Vlahovićke...
Uki

22. 04. 2018 - 13:33

Becicu ne znam kako imas obraza da pricas ista o tome, plagirao si rad, program je prepoznao plagijat sta ces ti, i druge je uhvatio da su plagirali ne mozes protiv istine!
Zurka!

22. 04. 2018 - 13:37

Kakvi snimsi sad seksualne orjentracije?? Znaci da ce i oni izaci nedje u javnost cim ti sad njih pominjjes, jer ne bi ih pomonjao da takvi snimsci ne postoje....
Boka

22. 04. 2018 - 13:42

Sta ti je sad DPS kriv, cujes li ti sebe ?? Nije ti DPS pisao rad nego ti sam, o tome si tada kad si pisao trebao da razmislis trebas li uzimati rad neciji a ne sad druge krivis, ....ko jedna !
Guest_3758

22. 04. 2018 - 13:46

STARA SRBSKA OBMANA SVI NAS MRZE , NICIM IZAZVANI
Zbilja

22. 04. 2018 - 15:14

Pa tu nema dileme. Softver nepogrešivo pokazuje PLAGIJAT, Ne reče ništa o tome!
Janica Matova Beograd

22. 04. 2018 - 15:26

Bečić je plagirao rad od plagijatora,tko da je njegov magistarski kopija već plagiranog rada.To se vrlo lako može utvrditi.Ali to nije usamljen slučaj ,ambasadorka u Rimu je plagirala rad ali kriterijumi političkog establišmenta i pozicije i opozicije vrlo su čudni.Takvi ljudi pored ostavke morali bi da odgovaraju.
Mato Djurov

22. 04. 2018 - 17:42

Postoji mala razlika: Vlahović je sporni tekst objavila kao naučni rad u publikaciji, a Bečiću je to magistarski. Ipak postoji razlika. Vlahovićka nije optužena za magistarski ili doktorat.
Janica Matova Beograd

22. 04. 2018 - 19:41

Mato [email protected] Mato ,nemojte tako,to je vrlo neumjesno opravdanje.Kao da pravimo razliku između dva četnika ,pa za jednoga kažemo da ima laku ruku kada kolje!Kod Vlahovićke je to mnogo teže jer je kao plagijator postala ministar nauke,što prestavlja sprdnju u istoriji država i naroda.
zoro zagarcanin

22. 04. 2018 - 18:06

STALNO TRCIS OKO VODENICE,PRED KIM SI BRANIO MAGISTAESKI RAD. RECI ......TVOJ TEkST NEMA VEZE SA PITANJEM. KAD BI PROMIJENIO KRAVATU, MOZDA BI TI MOZAK PRORADIO.
neso

22. 04. 2018 - 18:07

BEČIĆU POTPIŠI IZMJENE IZBORNIH ZAKONA I TIME ĆEŠ OPRAVDATI POVJERENJE. U SUPROTNOM ISTI SI KAO I OASTALI LIDERI-SVE SAMA PREVARA.
Podgoricka...

22. 04. 2018 - 18:53

Ne spremaju vama vec spremaju tebi!
Савле

22. 04. 2018 - 21:36

Без пристанка Ујехаре не би се фаворизовани наш Алекса замијенио Милом. Тешко да би народ, осим Курта Мурта смјене ишта добио. Али овим се само прашина диже. Нико и даље не помиње 72.000 фантома у Бирачком.
Mikloš kauboj

23. 04. 2018 - 01:28

Otkud zna da je seksualne konotacije? Bolje da se pozabavi ovim prepisivanjem
mikmi

23. 04. 2018 - 10:42

A sto se snimali?
Cetinje

23. 04. 2018 - 11:24

Becicu, prosle su tvojih pet minuta. I Demokratama je odzvonilo. Da se zakljuciti da ti je politika prijala jer si se vidno zaokruglio, pa sad nazalost nni sportom see vise ne mozes baviti. Ekonomska magistratura propala, sreca pa je Zeta plodna, poljoprivreda ti ne gine.
psihijatar

23. 04. 2018 - 23:23

Alek,ne do Bog.Nije valjda sa strane Kamera bila ukljucena.Reka je Dritan iskljuci
Novi komentar