Vučurović saopštio

Koalicija URA-Demokrate minirala Bojanića, napada SPC, poziva na rušenje crkve na Rumiji

Nije neočekivano to što je koalicija URA-Demokrate odbila ponudu DF-a da opozicija nastupi na jednoj izbornoj listi, i primili smo k znanju taj stav. Takođe, moramo konstatovati da je Milošević iz URA-e, iz nekog razloga govorio neistine, jer sve dok se ne potvrdi konačna lista za izbore u Podgorici od strane OIK-a, oni mogu da povuku svoju koalicionu listu, da im je bilo stalo do zajedničkog nastupa, kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.
Objavljeno: 22. 04. 2018 - 13:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Nego, pošto su URA i Demokrate onemogućile da se formira jedna opoziciona lista za lokalne izbore u maju, važno je javnost upoznati sa nekim činjenicama. Prije svega, valja podsjetiti građane da su URA i Demokrate formirale koaliciju za lokalne izbore u jeku kampanje Mladena Bojanića, čime su svojim simpatizerima poslali jasnu poruku da su za njih predsjednički izbori od drugorazrednog značaja, i tim potezom dobar dio svojih glasača ostavili kući 15. aprila. Da iz ovoga saveza nijesu bili zainteresovani da daju ozbiljnu podršku Mladenu Bojaniću potvrdio je i lično Aleksa Bečić izjavom da ,,odgovornost treba da osjećaju oni koji su tražili da on ne bude kandidat za predsjednika Crne Gore'', zaboravljajući, pritom, da kaže kako bi on to postigao bolji rezultat kad ga sigurno ne bi podržale glavne snage u opoziciji, ali jasno ispoljavajući sujetu i ljutnju prema Mladenu Bojaniću i onima koji su ga nedvosmisleno podržali – istakao je Vučurović.

Javnost, prema njegovim riječima, vjerovatno nije upoznata da je „miniranje“ predsedničkih izbora od strane URA i DCG išlo dotle da, kako tvrdi, lideri ove dvije stranke čak nijesu htjeli da dođu na promotivni skup Mladena Bojanića u Nikšiću, nego je Bojanić morao da šalje pismeni zahtjev „ne bi li se oni privoljeli da dođu na konvenciju onoga koga su deklarativno podržali“.

„Pa neka izvole da to demantuju. Itd, itd...To je, zasad, dio onoga što smo smatrali da javnost mora znati, kao što zna da su glasači URA-e u dobrom dijelu podržali Draginju Vuksanović.

Nego, da se vratimo stvarnim razlozima zbog kojih su URA i DCG odbili poziv DF-a, a koji su mnogo dublji od onoga što je juče saopštio njihov funkcioner. Naime, te razloge je prije dva-tri dana saopštio Neđeljko Rudović, glavni ideolog koalicije URA-DCG, naravno uz dr Šerba Rastodera koji je prvi proglasio Njegoša genocidnim pjesnikom. Rudović je u samo dva minuta pojasnio glavne tačke programa koalicije URA-DCG – otvoreno je napao SPC i njenu mitropoliju crnogorsko-primorsku, najznačajnije srpske književnike i direktno pozvao na rušenje crkve na Rumiji. Na taj način je vrlo precizno pokazao koje su to temeljne razlike između URA i DCG sa jedne strane, i DF sa druge, što će, svakako, biti od velike pomoći građanima da razluče neke dileme, ako ih još imaju. I da smo načisto -URA, Demokrate, DPS, LP, SD, SDP ideološki djeluju sa istih pozicija, onih koje je saopštio Rudović, a koje podrazumijevaju i rušenje crkve na Rumiji i otimanje hramova SPC po Crnoj Gori – navodi poslanik DF-a.

Tako nešto je, prema riječima Vučurovića, od URA-e i očekivano, i Rudovićevo antisrpstvo je, kaže, „samo nastavak one čuvene Dritanove platforme iz Nikšića, koju su, da podsjetimo, tada žestoko osuđivali i današnji funkcioneri Demokrata, među njima i Neven Gošović“.

- Ali, eto, došlo je vrijeme da i jedan Neven Gošović bude uz one koji ne propuštaju priliku da udare na srpski narod, srpsku crkvu i tradicionalnu Crnu Goru, a da on ne smije javno osuditi čak ni kada se prijeti rušenjem pravoslavnih hramova. Tužno...  Mi u DF smo sigurni da će opozicija, i pored opstrukcije koju pokušavaju da prave pojedinci, uspjeti da ostvari odličan rezultat na lokalnim izborima, a da će posebno u Podgorici slaviti ubjedljivu pobjedu – poručuje Vučurović.

Komentari: 5

Vučurovic zamijenio teze

22. 04. 2018 - 13:59

U pravo on i njegovi iz DF šire mržnju po CG, negirajuci sve što je crnogorsko, sramno i sada ova tobožnja izanđala priča o ugroženosti Srba u CG. Tako je počelo od Slovenije, prko Hrvatske, BIH i Kosova sad bi tom istom pricom da zagade Crnu Goru, ali mi ih odavno znamo, dosta je bilo prosipa ja mržnje i plasiranja laži....morate vratiti oteto Crnoj Gori i CPC......adio.
KARA RADUSIN

22. 04. 2018 - 14:16

Nadam se da se sjećate ko je prvi na ovim portalima razotkrio za koga radi veliki dio DF-a uz SPC i Amfilohija.Uvijek uz one koji su izvršili poharu države.Ali i tome će doći kraj Postojat će CRNA GORA dok je Lovćena nad nama!!!!!!
Momčilo,Pljevlja

22. 04. 2018 - 18:56

0A Kara Rankov "neće" da se šjeti da su 18 punih godina u tome učestvovali...
RAŠO

22. 04. 2018 - 14:56

Svi oni koji se zalažu za rušenje limenke tj. onog rugla na Rumiju, i vraćanje pod okrilje države Crne Gore i Crnogorske Crkve, svih manastira i druge crkvene imovine , su potpuno u pravu. Dosta je SPC kao ostaci srbske okupacije Crne Gore, rovarila i sijala mržnju po Crnoj Gori, pljačkajući i prisvajajući njena kulturno istorijska dobra. Crna Gora je nezavisna država i kao takvoj joj ne treba crkva strane države nastala okupacijom 18 god. i još povrh svega na čelu nje Risto Radović veliki sledbenik Srbstva, A ova gospoda srbska tj. posrbljena u Crnoj Gori, neka shvati da je Crna Gora samostalna nezavisna država, i da u njoj niko nije ugrožen, a najmanje oni. U ostalom ako im se ne sviđa Crna Gora niko ih neće zaustavljati veliki im srećni put u Srbiju. mada ih ni tamo baš ne cijene, jer ko izdaje sopstvenu državu kako neće onu u kojoj je došao.
Gener

22. 04. 2018 - 19:20

Bečić je evoluirao u dukljanskog političara, svaka čast
Novi komentar