Državljani Srbije mogu za Crnu Goru i uzpotvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila

U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promijenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju - sapštemo je iz Uprave policije.
Objavljeno: 22. 04. 2018 - 19:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Povodom izvještavanja medija u Srbiji da se iz ove države u Crnu Goru preko graničnih prelaza ne može više ući u Crnu Goru uz prezentovanje „potvrde o prudužetku važenja roka trajanja saobraćajnih dozvola i registarskih oznaka“, gdje se misli na potvrdu o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije), obavještavamo vas sljedeće: 

U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promijenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju. To znači da državljani Republike Srbije mogu ući u Crnu Goru preko graničnih prelaza sa našom državom, pored prezentovanja drugih potrebnih dokumenta – lične isprave (lične karte i pasoša) i vozačke vozole, uz davanje na uvid i pomenute potvrde odnosno potvrde o predaji dokumenata za registraciju motornog vozila (produženje registracije). Isto važi i za ulazak državljana Crne Gore preko graničnih prelaza u Srbiju'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju ukoliko bude promjena u smislu dokumenata koji su potrebni za prelazak državne granice, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.

''Tačno je da određenom broju lica nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru iz Srbije. Međutim ta lica nisu ispunjavala uslove propisane Zakonom o graničnoj kontroli i Zakonom o strancima za ulazak u našu zemlju odnosno boravak na našoj teritoriji'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar