Mitropolit CPC

Mihailo o Lajoviću: On je siromah i treba ga žaliti

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je da više ne razmišlja o bivšem svešteniku CPC Lavu Lajoviću jer je, kako je poručio, to za njega završena stvar. Lajović je, bez obzira što je isključen, u nedjelju 15. aprila služio liturgiju u Hramu Svete Paraskeve u Danilovgradu, ali mitropolit CPC ističe da ga to ,,ne zanima“.
Objavljeno: 23. 04. 2018 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Više se ne bavim Lajovićem, to je za mene završen slučaj. Treba ga pustit, to je jadan siromah, njega treba žaliti. Ima takvih još najvjerovatnije, kao što ima i u Vladi Crne Gore onih koji podržavaju Srpsku crkvu - kazao je mitropolit Mihailo za portal Standard.

Lav Lajović se oglasio na Fejsbuku objavom da nije sramota biti siromah i da Bog blagoslovi vladiku Mihaila i Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

M itropolit CPC je istakao da je sve što je imao da kaže objavljeno u medijima u zvaničnom saopštenju CPC.

- Uvijek će biti tako nekih incidenata i izleta. Uvijek će neki velikosrpski elementi pokušavati da urade nešto protiv CPC, ali najvažnije je da se ovo sad završilo. Idemo dalje svojim putem i sve će biti dobro uz božiju pomoć - rekao je mitropolit.

Sveštenik Crnogorske pravoslavne crkve Lav Lajović isključen je iz te vjerske organizacije krajem marta jer je, kako su kazali, radio u suprotnosti sa kanonima i crkvenim pravilima i davao sebi prava koja mu ne pripadaju.

Lajović je, kako su kazali iz CPC, davao sebi prava koja mu ne pripadaju, samovoljno se ponašao i ,,dovodio u zabludu vjerni narod“.

Nezvanično, vrh CPC Lajovića je optužio da sa ,,DPS-om i četničkim elementima radi na razbijanju Crnogorske crkve“.

Lajović je, bez obzira što je isključen, u nedjelju 15. aprila sa sveštenstvom služio liturgiju u Hramu u Maloj Zagredi u Danilovgradu. Lajović je pred okupljenim vjernicima negirao

optužbe da je ,,ikad išta radio ili govorio protiv CPC, spletkario, vrijeđao, zavodio vjerni narod ili sarađivao sa SPC“.

Komentari: 6

Crnogorac

23. 04. 2018 - 08:16

Još dvojica uskoro napuštaju Mihaila
Vaso

23. 04. 2018 - 08:24

Kada ce Dedejicu biti oduzeto zvanje mitropolita? Imamo mi Crnogorci da za tu funkciju damo i one koji se nisu zenili!
Deki

23. 04. 2018 - 08:35

Mitropolite Crnogorski, živio nam sto godina!
Mирослав Ђукић

23. 04. 2018 - 11:02

Што је овај Мираш сажаљиве душе! На рану да га ставиш, колико је милостан! Види се: Жали Лава, из дубине душе! Ћути и трпи, у себи!
Nije mi jasno

23. 04. 2018 - 16:11

Zašto se ovo sad događa, i zašto podijele. Lave ne preostaje ti ništa drugo, nego da osnuješ svoju Crkvu.
Bogomoljnik

24. 04. 2018 - 17:00

Lav Lajović može biti sveštenik samo u Crnoj Gori. I to po skraćenom postupku. Zemlja čuda. Ovaj DPS kadrovik i bivši direktor Pobjede odjednom se okrenuo Bogu. Zašto? Iz golog interesa. Odjednom on krsti i moli se bogu, citira Bibliju i recituje poslanice?! Bože me sačuvaj od takvih kao što je on. Čovjek je prosto smiješan.
Novi komentar