Banka hrane traži objašnjenje od Ministarstva rada

Narodna kuhinja na Koniku za ručak dijeli sendviče sa salamom

Banka hrane Crne Gore traži objašnjenja od Ministarstva rada i socijalnog staranja, Sekretarijata za socijalni rad Podgorice, Centra za socijalni rad Podgorice, Opštine Podgorice i gradonačelnika u vezi sa radom Narodne kuhinje na Koniku.
Objavljeno: 23. 04. 2018 - 10:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Banke hrane je saopšteno da su njihovi sagovornici bili korisnici Narodne kuhinje na Koniku.

"Dobili smo informacije da dobijaju sendviče sa salamom za ručak i jogurt jednom sedmično. Nekada i mesni narezak.

I makarone sa sirom, su ručak - tvrde sagovornici, jednom sedmično.

Kažu da se hrana poslije sat- dva stajanja ukisjeli u zimskom periodu (šta će tek biti kada temperature budu veće) i nije im poznat razlog zašto", navode iz Banke hrane.

Kako dodaju, hrana je nekada nekuvana pa se mora dokuvavati (primjer bataci) i dodavati začini.

"Čuli smo informaciju da je hrana masna i slana tako da je neki korisnici sa zdravstvenim problemima ne mogu koristiti. Bilo je pritužbi da dobijaju malo hljeba uz ručak.

Imamo podatak da je uobičajeno da je kao prilog salata od kupusa uz jelo, koji se dijeli po nekoliko dana tako da i boju promijeni.

Mame nas infomišu da hrana nije adekvatna potrebama djece u razvoju niti kvalitetom a ni količinski", navode iz Banke hrane.

Komentari: 3

CRNOGORAC

23. 04. 2018 - 16:05

TO JE NARODNA KUHINJA ZA SRBE.
nikola

19. 05. 2018 - 05:19

Isti takav jelovnik je i u Monte Karlu a mi smo sa njima rame uz rame.....nemojte se buniti imate vase 2€ a ovo je samo bonus za poslusnost
Nikolice,

21. 05. 2018 - 22:58

Prikolice DF... ovoj gđi iz Banke Hrane bih vjerovao ako bi živjela u jeftinijem stanu, sa manje kvadrata i na manje atraktivnoj lokaciji. Takođe bih joj više vjerovao da vozi manja kola a ne đip, da svoju đecu školuje u Crnoj Gori a ne u Engleskoj i da ne puva u četnička jedra DF-a i ljubi ruku Amfilohiju. Ona ili suprug, svejedno... iz svega ovog gore rečenog i puno toga prećutanog gđi ne vjerujem ništa! Sve je to predizborna buka Dražinog Fronta i supruga!
Novi komentar