Odlučeno na godišnjem sastanku

Lukšić nominovan za generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju

Bivši crnogorski premijer Igor Lukšić nominovan je za generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) sa mandatom od 2022. do 2024. godine, odlučeno je na godišnjem sastanku Savjeta koji je danas održan na Brdu kod Kranja.
Objavljeno: 23. 04. 2018 - 20:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno, na sastanku je usvojen godišnji izvještaj Savjeta za 2017-2018. i nominacija Majlinde Bregu za sljedeću generalnu sekretarku na mandat od 2019. do 2021. godine.

Na sastanku, kojim su zajednički predsjedavali aktuelni generalni sekretar RCC Goran Svilanović i Matej Marn, u ime slovenačkog predsjedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), razmatrane u aktivnosti Savjeta, aktuelnosti na polju regionalne saradnje u regione i predstojeći izazovi.

Učesnici godišnjeg sastanka zahvalili su Svilanoviću na njegovom nezamjenjivom doprinosu u službi regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi tokom prethodnih skoro šest godina njegovog mandata na ovoj funkciji.

Svilanović je, kako se navodi, čestitao Bregu i Lukšiću na nominacijama za dužnost generalnog sekretara RCC-a i poželio im puno uspjeha u budućem radu.

Marn je čestitao RCC-u na deset godina marljivog i posvećenog rada i odličnim rezultatima koje je organizacija do sada postigla.

„Savjet je izrastao u organizaciju koja je istinski u regionalnom vlasništvu sa važnom ulogom u oblastima od zajedničkog interesa. Tokom slovenačkog predsjedavanja SEECP-om radili smo zajednički na jačanju regionalne saradnje, zbližavajući nas kako bismo ostvarili prošlogodišnje geslo – Jugoistočna Evropa za budućnost“, kazao je Marn.

Komentari: 1

Mirko Bgd.

23. 04. 2018 - 22:24

E, što će se usrećiti,dobili su stručnjaka.Kao ministar spoljnih poslova direktno je sprečavao konsolidaciju crnogorske dijaspore u Srbiji insistirajući da se samo sarađuje sa zavičajnim ,ato jest sa velikosrpskim udruženjima.Međutim ovaj Savjet i onako ne služi ničemu pa neće napraviti veliku štetu po crnogorske interese.
Novi komentar