U 48. godini

Preminuo jedan od trenera KK Pljevlja

Ranko Knjeginić, jedan od trenera KK Pljevlja, izgubio je najvažniju utakmicu - preminuo je danas, nakon duge i teške bolesti, u 48. godini života.
Objavljeno: 23. 04. 2018 - 22:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Popularni Rača je košarkom počeo da se bavi u KK Rudar i vrlo brzo, svojim talentom i visinom izdvojio se od ostalih iz svoje generacije.

Još kao tinedžer nastavio je karijeru u Mornaru iz Bara, odakle je prešao u KK Vrbas. Tamo su ga primjetili ljudi iz Borca, koji je tada, ali sada imao najbolju školu košarke na ovim prostorima.

Dobroćudan i nenametljiv svoju popularnost u Čačku stekao je košakaškim vještinama i bravurama koji su dizali na noge publiku u Hali kraj Morave.

Nakon Čačka Ranko je gradio košarkašku internacionalnu karijeru u Poljskoj. Rača je mnogo volio Pljevlja i na prvi poziv, Rudar Sjevera, odmah se vratio u svoj rodni grad.

Bio je izuzetno vezan za majku i sestru, kao i za svoje društvo. Uživao je na terenu u prepunoj „Adi“ dok se ovaj klub takmičio u Prvoj saveznoj B ligi, a nakon pobjede bio je više nego srećan što je svojim Pljevljacima vraćao osmjen na lice.

Nakon završetka karijere ostao je u košarakaškim vodama, kao trener mlađih kategorija. Djeci iz KK Pljevlja bio je, ne samo trener, već najbolji drug, brat, otac… neko najbliži.

Ranko će biti sahranjen u porodičnoj grobnici u selu Ljuće, sjutra u 13 časova.

Komentari: 1

PV

24. 04. 2018 - 00:03

Otisao je najbolji ! Pocivaj u miru ljudino !
Novi komentar