Budva

Politička razračunavanja: Nepodobni poslati na info punktove

Ovih dana u Upravnom sudu završen je pretres po prijavi protiv Mladena Franovića, zbog načina na koji je imenovan na funkciju direktora Turističke organizacije Budve, a po prijavi predstavnika Hotelske grupe Budvanska rivijera u Izvršnom odboru TOB.
Objavljeno: 24. 04. 2018 - 09:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je jedna od čak 50 prijava protiv ove institucije i direktora Franovića, a očekuje se da za ovaj predmet bude donešena odluka oko prvomajskih praznika. U međuvremenu, Dnevne novine su došle do niza neregularnosti i političkih odluka u Turističkoj organizaciji Budve.

Najnovije je Franovićevo političko razračunavanje sa neistomišljenicima i svim zaposlenim za koje je procijenio da su nepodobni. Prema našim saznanjima, nakon što je Upravni odbor, na predlog direktora, promijenio sistematizaciju radnih mjesta TOB-a, Franović je čak osam zaposlenih, koji su doskoro bili visoko rangirani, pokrivajući radna mjesta pomoćnika direktora, portparola i savjetnika, članova Upravnog odbora i menadžera, rasporedio na infopunktove TOB-a.

Ranije na info-punktovima su radili srednjoškolci, a tokom sezone obično studenti i ostali sezonski radnici, od kojih je traženo da govore engleski jezik. Svi koji su “kažnjeni” su sa fakultetskim diplomama i sa znanjem nekoliko jezika, ali su po Franovićevoj ocjeni poslije višegodišnjeg staža u vođenju najuspješnije turističke organizacije u bivšoj Jugoslaviji sada jedino sposobni za posao na info-punktovima, tj. da obračunavaju boravišnu taksu i dijele mape turistima.

Posao ovih doskorašnjih važnih kadrova TOB-a, koji očigledno nijesu politički podobni, svodi se na ponudu posjetiocima besplatnih turističkih mape grada, brošura i promotivnog materijala o turističkoj ponudi Budve, kao i drugih servisnih, turističkih i korisnih informacija.

Redakcija Dnevnih novina pokušala je da dođe do izjave Mladena Franovića zbog ovih tvrdnji, ali i niza drugih informacija iz Turističke organizacije Budve, ali je on saopštio da se nalazi u Srbiji.

 

Komentari: 2

Frustracija

24. 04. 2018 - 10:43

sezonce za koje je procijenio da su iz DPS porodica je na početku sezone očistio kao metlom. Ništa roba! Na takav način se nije niko u Budvi obračunavao sa nheistomišljenicima.
Đe je budva

24. 04. 2018 - 15:45

Ha ha... On to iz dobrote. Da vam pokaže kako je bilo trpjeti vašu dobrotu.
Novi komentar