Samit u Sloveniji

Brdo kod Kranja: Markovića dočekao slovenački premijer Cerar

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković upravo je stigao na Brdo kod Kranja na samit SEE4 Future. 
Objavljeno: 24. 04. 2018 - 10:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorskog premijera dočekao je premijer Slovenije Miro Cerar, objavljeno je na Tviter nalogu Vlade.

Samitu prisustvuju predsjednici Vlada Slovenije Miroslav Cerar, Bugarske Bojko Borisov, Hrvatske Andrej Plenković, Kosova Ramuš Haradinaj i predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kao i visoki zvaničnici Albanije, Srbije, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Grčke i Turske.

Samitu je prethodio Ministarski sastanak SEECP i Godišnji sastanak Regionalnog centra za saradnju.

Nakon današnjeg Samita predsjedanje SEECP-om od Slovenije preuzima Bosna i Hercegovina.

Na Samitu će biti razmijenjena mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Jugoistočnoj Evropi u kontekstu regionalne saradnje, kao i ostvarenom napretku zemalja JIE u evropskim integracijama i imenovan generalni sekretar Regionalnog centra za saradnju, koji je tijelo SEECP-a.

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi je regionalni okvir saradnje osnovan juna 1996. godine, sa ciljem promovisanja i jačanja dobrosusjedskih odnosa između zemalja JIE.

Članice SEECP su, pored Crne Gore, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija, Turska i Kosovo.

Po povratku sa samita, Marković će danas u Podgorici razgovarati sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom. Nakion sastanka biće izdato saopštenje za javnost.

24mbk

24mbk2

24mbk3

Komentari: 1

blizanci

24. 04. 2018 - 14:15

Markovic se ne odvaja od ovog Hajredinaja kao da su sijamci.
Novi komentar