Tvrdi da iza njih ne stoji grad Budva

Jelušić: Bilbordi u Budvi štetni, oni su privatna stvar DF-a

Višedecenijski model ponašanja nekadašnje vlasti u Budvi, dovoljan je da trajno podgrijava kolektivnu frustraciju i u najmanju ruku ravnodušnost, ako ne i mržnju prema vlastitoj državi gdje pritom na jednoj strani stoje čeljusti pune Crne Gore i prljavih para a na drugoj anahroni bilbordi koji su ovih dana osvanuli u Budvi, saopštila je predsjednica budvanskog odbora URA Božena Jelušić.
Objavljeno: 24. 04. 2018 - 16:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Povodom stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata, predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović iz Demokratskog fronta (DF) osnovao je "Odbor za proslavu stogodišnjice oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu" što kako tvrdi Jelušić gradska Komisija za Statut i propise nije usvojila.

“Predsjednik Vujović nije imao pravo da donosi Odluku o obilježavanju, Komisija za Statut i propise je to jednoglasno konstatovala. Ovo je očito privatna stvar DF-a, bez dogoora i konsenzusa. Ovakav potez nanosi ozbiljnu štetu koaliciji na vlasti, osobito krajnje problematičnim konstruktima poruke i u okruženju suđenja za državni udar”, istakla je Jelušić.

Ona tvrdi da ovakve godišnjice postaju pravi „praznici propadanja“ prilikom čega jedna grupacija prvo beskrupulozno naplati patriotizam, a usput pomogne da u gradove pobjednički umarširaju mafijaški klanovi i tranzicioni dobitnici što sigurno vodi tome da se običnom građaninu ogadi takvo nemoralno i vulgarno crnogorstvo što kod druge grupacije izaziva istu nacionalističku retoriku i djelanje.

“Ljekovita promjena vlasti u Budvi napunila je opštinski budžet i posvjedočila o razmjerama ranijih zloupotreba. Ali je očito teško izmijeniti kontraproduktivne modele ponašanja nakon samo jednog izbornog ciklusa”, zaključuje predsjednica odbora URA u Budvi.

 

Komentari: 18

Bilbord

24. 04. 2018 - 16:25

Sto lazes kad je na svakom u uglu znak opstine ili TO Budva? A i tebi milo no ne smijes priznati.
cetinje10

24. 04. 2018 - 16:38

Ada viste sa njima u kolacije,ruku pod ruku,protiv svoje drzave,,stisnite petlju pa izadjite iz koalicija,,pa i sa demokratam,jer su tamo udarnici,koji su rukovodili sedmim bataljonom,,,,Da vas vidimo na djelu-potezu...
Boka Bokeljima!

24. 04. 2018 - 16:42

Postovana Gospodja Jelusic je odlicno postavila sve na svoje mjesto ovim saopstenjem. Zaboravila je Gospodja Jelusic da je bas ona i njena porodica odlicno profitirala sa bivsom vlasti i jos bolje sa sadasnjom.Da su tajkuni na tranziciji zaradili pola Petrovca,sto petrovackih hotela sto plaza,stanova za trziste.... Da su ona i celni ljudi SDP-a doveli ovaj DF na vlast i tako im dozvolili da srbuju po Budvi. Da se ova cetnicka druzina skloni sa vlasti,ne pada joj na pamet nego ce ih i dalje sa SDP podrzavati. I to sve dok imaju licni interes a poslije ce ponovo na vlast sa mrskim joj DPS-om.
Jadran

24. 04. 2018 - 17:10

Jelusicka je poznata da je u svakoj čorbi mirodjija. Nema emisije, nema novine da se ona ne pojavi i daje svoje stavove, čiji je cilj da je drže aktivnom u oku javnosti. Inače davno prevaziđena svojom retorikom.
Topćider

24. 04. 2018 - 17:12

A što smeta gdji Boženi proslava, pa što je onda u budvanskoj koaliciji. Kad srpski pisci dolaze na Trg pesnika ne miče se od njih i promoviše članove porodice.
URA cirkus od stranke

24. 04. 2018 - 17:35

Slusajte ovu cirkusantkinju. I za ovo je okrivila DPS a ne cetnike sa kojima igra moravac
Pecicanin

24. 04. 2018 - 17:40

Gospodjo Jelušić , sramno je da bilo kojim argumentom opravdavate dalji opstanak koalicije u Budvi . Za ponašanje izdajica Crne Gore vi ste krivi , a to iz razloga što ste račun svojih interesa spremni bit gori od njih samih . Dokažite da imate imalo dostojanstva , izadjite iz koalicije.
Jelisav

24. 04. 2018 - 18:31

E , oće, za to trebaju m... a ona strasno voli pare i da se pojavljuje na TV-u.
Mijat

24. 04. 2018 - 17:49

DF treba ZABRANITI.
Kosta

24. 04. 2018 - 17:49

URA je velika zabluda. To i oni znaju i zato se ne usuđuju da sami idu na izbore.
Lale

24. 04. 2018 - 17:52

Ova zena je zesci demagog i naglaseni narcis.
uRA procetnicka strancica

24. 04. 2018 - 18:15

Privatna stvar? Kako je ova gospodja perfidna. Privatna posto ste se sa njima uhvatili u sramotno anticrnogorsko kolo. . Ko predlizi njihovog kandidata Bojanica no vi? Privatna stvar. :)
Jelka

24. 04. 2018 - 18:28

Kad se URA bude raspala, Jelka ce se vratititi ako treba i u DPS, samo da je na vlasti
Oli

24. 04. 2018 - 18:30

Šta ispriča ova žena? Pokušava da se napravi pametna, a toliko gluposti i nonsensa reče.
Kameleon

24. 04. 2018 - 18:31

Kako se prosula ova nekad postovana gospodja!
danilo s.

24. 04. 2018 - 19:33

# “…što sigurno vodi tome da se običnom građaninu ogadi takvo nemoralno i vulgarno crnogorstvo što kod druge grupacije izaziva istu nacionalističku retoriku i djelanje.” (Bozena Jelusic) Gdjo Jelusic, Da nijesam ovo procitao ne bih vjerovao da ste to vi izrekli? Godinama – u svakoj prilici, na svaki nacin, i na svakom mjestu - sebe promovisete kao demokratu za ugled, kulturnu, obrazovanju osobu, otmenih manira i misli? I onda, iznenada, iz tih profinjenih dubina vase (srpske?) duse izleti ova sramna tirada o “nemoralnom i vulgarnom crnogorstvu”? I vapaj sto je to - “nemoralno i vulgarno crnogorstvo” - toliko isprovociralo mirne, nevine i naivne “obicne gradjane” Budve - tananih cetnickih osjecanja? Toliko da postanu zrtve sopstvenog veljesrpskog klero-fasizma i rasizama? I postave ovaj sramni bilbord - u vasem gradu.
danilo s.

24. 04. 2018 - 19:34

#2 Priznajem nijesam znao, do danas, da postoji “crnogorstvo”? Posebno ne ovo vase “nemoralno i vulgarno” ? “Nemoralno i vulgarno crnogorstvo” – za razliku od “veliko-srpstva” - je svojevrsni oksimoron, zar ne profesorko? Zato bih vas molio da nam elaborirate ovo vase sociolsko otkrice? Gdje ga vi vidite? Ko je represent takvog crnogorstva u Budvi, recimo? Cime su to nasekirali vase cetnicice? Jer, ipak, inkriminisani bilbord su postavili, vjerovatno, i neki vasi bivsi djaci? I sadasnje kolege? Obicni gradjani koji su “uspjesno napunili opstinski budzet” u Budvi. I Budvu – mrznjom?
Sara

24. 04. 2018 - 21:28

Iza tanane retorike gdje Jelusic, stoji ogromna potreba za vlascu i novcem. Nazalost, kao njena koleginica poynajem dobro njene kapacitete.
Novi komentar