Tokom posjete SAD

Kako je Makron razoružao Trampa u Bijeloj kući neočekivanim poljupcem

Čovjek bi pomislio da će američki predsjednik Donald Tramp imati prednost na domaćem terenu, međutim francuski predsjednik Emanuel Makron na zvanični put u Vašington došao je dobro pripremljen, jer je znao šta ga čeka.
Objavljeno: 24. 04. 2018 - 16:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tramp je tokom njihovih prethodnih susreta uvijek dominirao, zahvaljujući neobičnom načinu na koji se rukuje i to je Makron, čini se, zapamtio, jer ga je tokom susreta u ponedjeljak prilikom rukovanja zagrlio i poljubio u obraz, piše Daily Mail.

I dok je francuska tradicija iznenadila Trampa, prva dama SAD Melanija Tramp mnogo bolje se snašla tokom susreta s prvom damom Francuske Brižit Makron.

makron-tramp-2

Trampovi i Makronovi su nakon razmjene pozdrava odmah s južne strane Bijele kuće ceremonijalno posadili drvo hrasta koje su francuski predsjednik i njegova supruga donijeli predsjedniku SAD kao poklon. Sadnica je donijeta iz šume Belo, gdje je u borbi tokom Prvog svjetskog rada poginulo više od devet hiljada američkih marinaca, piše Jutarnji list.

“Šuma je spomenik i važan simbol žrtve Sjedinjenih Američkih Država kako bi u Evropi vladali mir i stabilnost”, stoji u izjavi prve dame Francuske.

Makron je Trampa i tad nadmašio jer je tokom sađenja on bio taj koji je posljednji lopatom bacio zemlju na sadnicu. Melanija Tramp i Brižit Makron nisu učestvovale u bacanju zemlje, ali je prva dama francuske poslije ceremonije pregledala lopatu sa kojom se na sadnicu bacala zemlja.

“Francuska je jako posebna zemlja. Velika je ovo čast”, rekao je Tramp.

Susretu Trampovih i Makronovih u Bijeloj kući prethodio je doček francuskog para u vojnoj bazi Endruz, gdje su dočekani sa crvenim tepihom i nakon kog su Trampovi odveli predsjednika Francuske i njegovu suprugu do spomenika američkom predsjedniku.

“Ovo je velika čast i mislim da je ova državnička posjeta važna s obzirom na trenutno stanje u svijetu”, rekao je Makron nakon dolaska u vojnu bazu.

 

Komentari: 0

Novi komentar