Predsjednik Vlade u posjeti Vrhovnom sudu Crne Gore

Potrebna veća sinergija izvršne i sudske vlasti (VIDEO)

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i predsjednik Vlade Duško Marković konstatovali su danas na sastanku u Vrhovnom sudu da je saradnja sudske i izvršne vlasti kvalitetna i da je potrebna dalja sinergija kako bi Crna Gora bila od građana i međunarodne javnosti prepoznata kao država sa jakom vladavinom prava i pravnom sigurnošću.
Objavljeno: 25. 04. 2018 - 16:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Medenica je predočila premijeru rezultate rada crnogorskih sudova u 2017, napredak ostvaren u efikasnosti, efektivnosti i kvalitetu sudovanja, poštovanju konvencijskih prava i izazovima sa kojima se sudovi susrijeću u primjeni novih organizacionih i procesnih rješenja''- navedeno je u saopštenju nakon sastanka.

Marković je istakao da je, kao premijer, ponosan što su izuzetni rezultati rada sudova prepoznati od Evropske komisije jer su, kako je istakao, upravo oni ključni za proces pristupanja Evropskoj uniji, kao i za priliv stranih investicija.

''Predsjednici Vrhovnog suda i Vlade zaključili su da je kvalitetna međuinstitucionalna saradnja neophodna kako bi se uočeni problemi u praksi prevazišli unapređenjem zakonskih rješenja, poboljšanjem sudske infrastrukture, ali i razmotrile mogućnosti zakonske zaštite integriteta suda i sudija''- navedeno je u saopštenju.

Sastanku u Vrhovnom sudu prisustvovao je i potpredsjednik za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin i predsjednici odljeljenja Vrhovnog suda.

Komentari: 0

Novi komentar