Sastanak Markovića i Čodrija

Milijarder iz Nepala spreman da investira u CG

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas Binoda Čodrija (Binod Chaudhary), vlasnika i predsjednika kompanije CG Corp Global, konglomerata sa više od stotinu kompanija, 76 brendova i oko 10.000 zaposlenih.
Objavljeno: 25. 04. 2018 - 17:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prvi Nepalac, koji je od 2013. godine na Forbsovoj listi milijardera, sa procijenjenim bogatstvom od 1,4 milijardi dolara u 2015. godini, izrazio je interesovanje za investiranje u Crnu Goru.

Premijer je izrazio zadovoljstvo interesovanjem vlasnika CG Corp Global za Crnu Goru i upoznao ovog renomiranog biznismena sa uspješnom ekonomskom politikom Vlade, našim političkim i ekonomskim prioritetima i sa povoljnim investicionim ambijentom i poslovnim stimulansima koje je Crna Gora obezbijedila investitorima.

Binod Čodri, čiji se konglomerat bavi hotelijerstvom, prehrambenom industrijom, proizvodnjom cementa, energetikom, bankarstvom, finansijama i dr, iskazao je konkretna interesovanja za određene projekte prvenstveno za investicije u hotelijerstvu. Vlasnik kompanije koja drži luksuzne hotele i rizorte, među ostalim, na Maldivima, u Baliju, Sri Lanci i Njujorku i i koja je zastupljena na 96 destinacija u 17 država posebno je zainteresovan da u Crnoj Gori otvori luksuzni welness i spa centar. Binod Čodri je ocijenio je da je poslovni ambijent u našoj zemlji atraktivan i rekao da je njegov utisak o razvojnim prilikama Crne Gore veoma povoljan.

dusko2

Sastanku su prisustvovali i Vipin Pangeni, generalni direktor kompanije CG Foods Europe koju je CG Corp Global otvorila za evropsko trižšte, Kamal Ahuđa, biznismen koji je nedavno kupio Industriju motora i traktora u Srbiji i bivši predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Igor Lukšić, predstavnik PricewaterhouseCoopersa – kompanije koja je u partnerstvu sa CG Corp Global.

 

Komentari: 3

Duro

25. 04. 2018 - 18:51

AKO SE SASTANE SA DRUGOM FAMILIJOM ILI DONIRA VIJESTI MOZDA CE PROCI
21165

25. 04. 2018 - 20:07

Može naša najprva famelja da u Nepal investira!!
Љуботин

26. 04. 2018 - 03:34

Немојте само да му поклоните ту Лубардину слику јер се он разумије у умјетност колико и ви.
Novi komentar