Tvrde u reagovanju na saopštenje NSD-a

DPS: DF zastupa podanički i mitomanski nacionalizam

Očigledno u Novoj i Demokratskom frontu još nijesu vidjeli kako izgledaju sramotni budvanski bilbordi, kao ni šta zapravo slave, da stavimo po strani to što su prepuni katastrofalnih pravopisnih grešaka. Dakle, bilbordima se ne obilježava pobjeda u Prvom svjetskom ratu, nego ulazak srpske vojske u Budvu, saopštio je DPS u reagovanju.
Objavljeno: 25. 04. 2018 - 19:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi, nova zamjena teza Jovana Vučurovića, ovog puta u istorijskom kontekstu, potpuno je očekivana i u skladu sa politikom koju predstavlja, to ne vrijedi ni komentarisati.

„Nema tog Crnogorca i Srbina koji može osporiti ulogu i žrtvu Crne Gore i njene vojske u Prvom svjetskom ratu. Takođe, nema tog političara današnjice koji može bilo kojom manipulacijom negirati tragične događaje koji su uslijedili nakon oslobođenja Crne Gore od austrougarske vojske. A tadašnju Kraljevinu Crnu Goru oslobađali su isključivo njeni vojnici i građani, niko drugi. I politički i istorijski je sramotno slaviti događaje koji su doveli do nestanka crnogorske države, detronizacije njenog kralja i bukvalnog zatiranja imena Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

 

Kako se dodaje, prije nego što naredni put uđu u zonu držanja istorijskih lekcija građanima Crne Gore, Novoj i DF-u bi bilo korisnije da raščiste odnose u koaliciji koju formiraju sa Demokratama, SDP, URA i ostalima, ko je šta protivzakonito uradio u ovom slučaju i šta se zapravo slavi u Budvi.

 

Komentari: 4

Boka Bokeljima!

25. 04. 2018 - 19:40

U Budvi se jos uvijek slavi pobjeda prosrpskih stranaka na izborima 2016. Za sve gradjane Budve ovo nije nikakvo iznenadjenje,nego je vrlo ocekivano kad znamo ko nam je vlast.Jos vise ce biti slicnih scena sto se vise priblizava Oktobar ,kada Krapo mora da sidje sa trona. Za Krapa i njegove posilne vise niko nece znati cim im Carevic preuzme vlast i oni to odlicno znaju.
DPS

25. 04. 2018 - 19:53

Zastupa malo četnike malo partizane,malo srbovanje,malo Crnogorstvo,nimalo demokratiju a mnogo poharu.države
SDP cuti?

25. 04. 2018 - 20:22

SDPu ovo ni malo ne smeta? E pa islreno se nadam da ce ovaj najnoviji nesojluk platiti daljim padom podrske !
Mирослав Ђукић

26. 04. 2018 - 10:19

Добро је што објављујете саопштења партија! Мало чему се смејем као овоме! Ово је саопштење једно од најсмешнијих!
Novi komentar