Ocijenio portparol SDP-a

Stanić smatra da DPS napada menadžment Javnog servisa

I pored svih upozorenja koja su proteklih godina stizala od naših partnera iz EU i SAD da se ne ugrožava nezavisnost Javnog servisa, u zadnjih par nedjelja doživljavamo kulminaciju DPS napada na menadžement ove kuće, kazao je Mirko Stanić portparol SDP-a.
Objavljeno: 26. 04. 2018 - 10:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stanić smatra da je nakon sramnih smjena Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića iz Savjeta RTCG, za koje su i sudovi utvrđivali da su nezakonito smijenjeni, Skupština na njihova mjesta birala podobne i podesne za obračun sa slobodnom riječju.

“Tako je član Savjeta Mimo Drašković, često najglasniji u osudi menadžementa RTCG zbog navodne bliskosti sa nekom političkom partijom, osvanuo ni manje ni više nego na predizbornom skupu kandidata DPS-a Mila Đukanovića i to u prvom redu, valjda po zaslugama za Partiju.”, dodaje Stanić.

Prema njegovim riječima hajka na menadžment je nastavljena prije nekoliko dana kada je novoimenovani član Goran Sekulović, “inače pisac romansirane biografije gorepomenutog Đukanovića”, utvrdio da je menadžment na strani opozicije koja je antidržavna.

O političkoj neutralnosti televizije, kako smatra Stanić,  najviše “brinu” dva člana Savjeta od kojih jedan frenetično aplaudira Đukanoviću po mitinzima i drugi koji je napisao knjigu “Premijer pobjedničkog duha”.

Crna Gora sa ovakvim ljudima, prema riječima portparola SDP-a, u nadzornim tijelima ne može zasigurno postati članica EU, a slučaj RTCG je visoko u agendi EK kad je napredovanje naše zemlje u pitanju.

“I da nije EU, domaće zakonodovastvo jasno propisuje da su Drašković i Sekulović prekršili zakon i to konkretno član 7, Zakona o sprječavanju korupcije u kojem je naznačeno da “Sukob interesa postoji kada privatni interes utiče ili može uticati na nepristrasnost u vršenju javne funkcije”,  navodi on.

Dodaje da su Mimo Drašković i Goran Sekulović  svojim činjenjem jasno pokazali da nijesu nepristrasni u odnosu na političku partiju DPS i time dali osnova  ASK da pokrene izviđaj.

“Flagrantnost u pristrasnosti prema DPS-u je evidentna kod određenog broja članova Savjeta RTVCG (da ponovimo: Slobo Pajović – odbornik DPS-a u Baru, Ivan Jovetić – Savjet DPS-a za međunarodne odnose,  Goran Sekulović – autor biografske knjige Mila Đukanovića, Mimo Drašković – u prvom redu konvencije DPS-a …) i očekujemo reakciju medjunarodne zajednice ovim povodom, obzirom da je jasno da sa ovim ljudima u Savjetu nema ništa od nezavisnosti RTCG, te da je i time doveden u pitanje naš put ka EU”, poručuje Stanić na kraju.

Komentari: 13

nikolija

26. 04. 2018 - 11:11

Mlatis praznu slamu .
Dana

26. 04. 2018 - 11:13

RTCG se ne ponasa uopste kao javni servis, nego kao neki nvo, cak i direktori iz pojedinih nvo ih kontrolisu.
Jana

26. 04. 2018 - 11:14

Bruka i sramota od javnog servisa koji treba da radi u sliuzbi gradjana, a ne u sluzbi nvo sektora koiji je opozicioni.
koyot

26. 04. 2018 - 11:14

Ovo je skandal sto se tice rtcg, ne znam kako sdp moze ovako da prica. Tacno se vidi da je atak na dps.
Boni

26. 04. 2018 - 11:15

SDP se nasao da prica o ovome, a to sto rtcg sve vise djeluje kao nvo a ne kao sluzba koja treba da radi u interesu gradjana, to nema veze za njih. Bruka.
bjanka

26. 04. 2018 - 11:17

Za ponasanje rtcg-a nema opravdanja, ovo je bruka. To treba da bude servis gradjana a ne NVO sektora koji ga kontrolisu.
Niksicanin

26. 04. 2018 - 11:21

Sjedi moj Stanicu i pokri se usima.Vidjeli su Crnogorci ko ste vi i ovi iz Ure kada ste dozvolili da vam cetnici po Budvi prekrajaju istoriju a vi na to cutite radi sacice vlasti.Zato i imate po 1.5 procenta glasaca jer su vidjeli Crnogorci ko ste i sta ste.
Freeman

26. 04. 2018 - 11:46

DPS shvatanje nezavisnosti je da je nezavistan od opozicije a zavistan od njih !.Sve su uništili u Crnoj Gori ,a prvenstveno moral.Biće potrebne decenije da se ponovo instaliraju vrijednosti kao što su poštenje,profesionalizam,stručnost i znanje,
Stize

26. 04. 2018 - 12:12

predsjednicki kandidat SDP za 2023 godinu.Jako I brzo odapinje na ljude po imenu i prezimenu.Podrzava tezu da svako pravno i fizicko lice moze imati svoju emisiju na Javnom servisu ako plati.Uredjuje sam ili iznajmljuje ljude koji su vec u radnom odnosu.Direktor tvrdi da je tu sve cisto,konsultovao je advokate.Saglasna Evropa i Orav,ambasada,masoni I LGBT.
Boban Bg

26. 04. 2018 - 12:37

Staniću, smetaju ti podržavaoci DPS-a u Odboru, ali ti ne smetaju mrzitelji DPS-a? Logično je da u Odboru koji bira Parlament budu partijski podržavaoci, ali nije normalno da program javnog servisa bude koncipiran tako da je glavna meta napada onaj ko je većina i čiji glasači takodje učestvuju (većinski) u finansiranju javnog servisa. To što sr vama svidja koncepcija programa javnog servisa može samo da znači da je jednostran i pristrasan. Kako ne vidite i vi i predstavnici NVO da je prisutvo u tolikoj mjeri NVO u programu javnog servisa stvotili ogroman animozitet prema NVO sektoru, što nije dobro za društvo. Faktički, to nijesu NVO, već PVO, protivvladine organizacije.
SDP ocajnici

26. 04. 2018 - 12:50

SDP evidentno podrzava velikosrpske antidrzavne stranke. Nisu nasli za potrebno NI JEDNOM u protekle tri godine da upute kritiku svojim saveznicima. Ova ista osoba je dala izjavu za Sputnjik u jeku pritisaka na CG i optuzila svoju drzavu za lose odnose sa Rusijom !!!! Evo danas brani evidentno nebalansirano izvjestavanje RTCG koja sluzi iskljucivoantidrzavnom dijelu politickog tijela !
RTCG o Budvi ?

26. 04. 2018 - 12:51

RTCG NIJE uopste izvjestavala o skandalu u BUDVI. Recite da li ovo spada u objektivnu uredjivacku politiku ?
RTCG i Bilbord

26. 04. 2018 - 13:23

Vi iz SDP pustite RTCG, no se izjasnite oko četničkih bilborda u Budvi, koje su postavili vaši velikosrpski koalicioni partneri
Novi komentar