Saopštili iz DCG

Carević neće dobiti podršku Demokrata

Pobjeda u Prvom svjetskom ratu zaslužuje da se obilježi, ali na dostojan i prikladan način, ne narušavajući multinacionalni sklad koji Budva vijekovima gaji i, naravno, bez bilo čijeg monopola nad tim datumom jer ne polaže Marko Kentera veća prava na to od bilo kog člana Demokrata i svih ostalih građana Budve, kazali su iz Demokrata povodom izjave Marka Bata Carevića, predsjednika Odbora za proslavu 100 godina od pobjede u I Svjetskom ratu.
Objavljeno: 26. 04. 2018 - 11:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Demokrate dodaju da ne žele da se osvrću na istorijske događaje i sam značaj obilježavanja 100 godina oslobađanja Budve od Austrougraske, već apsolutno da podrže stav i mišljenje predsjednika Opštine Dragana Krapovića.

“Prije nego se osvrnemo na istupanje gospodina Carevića, ujdurmu o bilbordima i njenu stvarnu pozadinu, mi u Demokratama moramo da istaknemo i da naglasimo da se ono što u daljem tekstu budemo iznijeli ne odnosi na 98 odsto naših prijatelja i članova Demokratskog fronta u Budvi, sa kojima imamo više nego korektnu i dobru saradnju od formiranja vlasti u Budvi”, kazali su iz ove partije.

Navode da se ovo saopštenje odnosi isključivo na trojac Marko Carević, Milo Božović i Marko Kentera i njihovo kontinuirano djelovanje na urušavanju, te bezuspješnim pokušajima kompromitacije vlasti u Budvi, kojoj, čudno, i sami pripadaju.

“Ono o čemu želimo da upoznamo javnost su činjenice vezane za formiranje tzv. Odbora za proslavu stogodišnjice Velike pobjede. Tužno je i porazno da neko ko sebe kandiduje da vodi jednu opštinu ne zna nadležnosti, prava i obaveze nosioca visokih funkcija, kao što su predsjednik Skupštine i predsjednik Opštine. Gospodin Carević ne razumije da predsjednik Skupštine može formirati šta god hoće na ovome svijetu, ali da to tijelo ne može preduzimati pravne radnje, niti radnje koje preduzima mogu proizvoditi bilo kakvo pravno dejstvo. Savjetodavna tijela, radne grupe, komisije, odbore, itd. mogu formirati isključivo predsjednik Opštine i Skupština opštine, nikako predsjednik Skupštine”, kažu Demokrate.

Demokrate pitaju Carevića da li će on, vodeći se ovakvom praksom, i u naredne dvije godine voditi Opštinu i preduzimati ovakve i slične protivzakonite radnje, poput nekih DPS predsjednika opština.

Dodaju da podršku Demokrata neće dobiti.

“Drugo, neka gospodin Carević odgovori da li je on lično, uz prethodni dogovor i po uputima Marka Kentere, donio kod predsjednika Skupštine gotovo Rješenje o formiranju “odbora”, koje je gospodin Vujović samo trebalo da potpiše i plasira ga kao svoje rješenje? Kuriozitet je da je Kentera isto radio i za vrijeme DPS-a, da je ugovore, sporazume, poravnanja i razna druga akta sastavljao van opštine i njenih službi, a onda su potpisivana sa funkcionerima opštine i firmi iz redova DPS-a. Inače, u tom Odboru se nije našlo mjesto za predsjednika Opštine, ali jeste za Marka Kenteru, čovjeka koji je sarađujući sa DPS-om u poslijednih 13 godina pokrao milione iz Budve i Crne Gore što je Kopirajt već priznao. Takođe, tražimo odgovor na pitanje da li je tako formiran Odbor imao svrhu da se dodatno ošteti budžet Opštine kroz još jedno u nizu „autorsko djelo“ Marka Kentere i da li i gospodi kao i Kenteri tu počinje i završava patritotizam, rodoljublje i srboljublje? Za Marka Kenteru je recimo „Karađorđeva zvijezda“ privezak za ključeve, a „Medalja časti“ i „Čovječe ne ljuti se“, su za njega već čuveni “markentinški alati” kojima je bez svrhe i potrebe punio magacine Opštine Budva, Grada teatra i Turističke organizacije Budva godinama, u saradnji sa svojim prijateljem Lazarom Rađenovićem, a za uzvrat prebacivao milione iz džepova građana u njihove džepove”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju javnost da je stav Demokrata i u toku pregovora bio da ni po koju cijenu neće pristati na dilove i kombinacije sa bilo kime čije su namjere jednake onima koji su unazad 13 godina opustošili Budvu, pa makar dolazili i iz redova Demokrata.

“Posebno smo naglasili, pretpostavljajući da se Kentera neće tako lako odreći budžeta garađana, da bilo ko iz Demokrata ne može biti u bilo kojem tijelu, na bilo kojem projektu gdje participira njihov intimus, “menadžer u kulturi” Marko Kentera”, dodaju oni.

Pozivaju gospodina Carevića da još jednom dobro razmisli sa kime sarađuje i da se ubuduće ogradi od kombinacija i poslova sa dotičnim „marketinškim magom“.

“Takođe, pozivamo naše prijatelje u Demokratskom frontu, koji su se časno preko deceniju borili za oslobođenje Budve od kriminogenih struktura i konačno zajedno sa nama izvojevali pobjedu, da se takođe ograde od Marka Kentere i njegovog daljeg širenja uticaja na koaliciju na vlasti, preko gospode Carevića i Božovića”, poručili su na kraju.

Komentari: 6

Gagan

26. 04. 2018 - 11:37

Demokrate su kupljene ili ucijenjene od DPS. Čitavo vrijeme izazivaju krizu, a onda ne žele da poštuju dogovor i da se Krapović povuče, a Carevic bude gradonačelnik.
@

26. 04. 2018 - 18:02

Bozic,zima snijeg,srpski sokolovi bjeze preko Albanije i to njih 120000(stodvadeset hiljada)Niko ih ne moze stici koliko su junaci brzi i spremni stici i uteci ali za svaki slucaj5000(pethiljada)golih bosih i slabo naoruzanih Crnogoraca doceka Austrougare i uniste ih.Kad su poslije koju godinu Francuzi Englezi i Ameri unistili Njemacku vojsku Srbijanska vojska je bez opaljenoga metka usla u Budvu i Carevic to zove oslobodjenje.Inace da naglasim da je i veci dio austrijske vojske bio srpske nacionalnosti iz Bosne i Hrvatske.CUDAN JE TO NAROD,CUDAN
GARAGAN

26. 04. 2018 - 18:32

Curanu je bilo jasno od prvog dana formiranja vlasti u Budvi da Demokrate nece podrzati Carevica nakon dvije godine, jedino su entuzijasti iz Fronta mislili drugacije. Kao da ne znaju Krapa i bratiju.
Lakara

26. 04. 2018 - 11:38

Providna igra Bečića, ruši vlast u BD, ruši dogovore u korist DPS
Pecicanin

26. 04. 2018 - 12:59

Vašem poštenju i patriotizmu nema kraja. Zašto vaša medjustranačka mimoilaženja ne riješite medjusobno nego se pokušavate izvući iz svega ovoga prebacujući lopticu u dvorište DPS a. U krajnjem isti ste i Crnu Goru doživljavate kao prćiju koju treba satrijeti. Sramotno.
Djedo

26. 04. 2018 - 13:48

Becic je demagog i ja mu nista ne vjerujem.
Novi komentar